Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Στους δικαστές ο στρατηγός Μλάντιτς...

BEΛΙΓΡΑΔΙ - ΧΑΓΗ.-- Αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς.

Χτες ο κατηγορούμενος για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου άρχισε να υποβάλλεται σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις του ιατρικού κέντρου των φυλακών Σεβενίνγκεν.

Το ίδιο 24ωρο, ο επικεφαλής γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ, Σερτζ Μπράμερτζ, ξανάρχιζε τις πιέσεις έναντι του Βελιγραδίου απαιτώντας τη σύλληψη και του τελευταίου ανώτερου πρώην Προέδρου των Σέρβων της Κράινας στην Κροατία, Γκόραν Χάτζιτς. Κάλεσε έτσι τις σερβικές αρχές να εφαρμόσουν στην πράξη ό,τι έμαθαν από την επιχείρηση σύλληψης του Μλάντιτς για να πιάσουν και τους άλλους καταζητούμενους. Εδωσε δε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του Προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς για τη σύλληψη του Μλάντιτς, αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορεί να αλλάξει την αρνητική έκθεση που έχει ήδη υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οπως είπε, μπορεί μόνο να υποβάλει μια σχετική προσωπική αναφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ