Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Θριάσιο

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση πραγματοποίησαν - στο πλαίσιο της ολοήμερης δράσης του ΠΑΜΕ - χτες στο «Θριάσιο», εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και οι Σύλλογοι Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των σωματείων κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και κλινών, στους οποίους περιλαμβάνονται και το Θριάσιο νοσοκομείο (συγχωνεύεται με το «Αττικόν») και τα Ιατρεία του ΙΚΑ στην Ελευσίνα (συγχωνεύονται με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας).

Υπογράμμισαν ότι η περιοχή είναι υποβαθμισμένη, με μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη και τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, με συχνά εργατικά «ατυχήματα» και επαγγελματικές ασθένειες, αλλά οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι ανεπαρκέστατες, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υγειονομικά υλικά και εξοπλισμό.

«Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα», ξεκαθάρισαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους και ασθενείς σε κοινό αγώνα, ώστε κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυϊατρείο του ΙΚΑ να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί, για την αναβάθμιση του Θριασίου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων και προσλήψεις προσωπικού μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, κατάργηση κάθε πληρωμής. Κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών απ' τα σωματεία έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην υποδιοικήτρια του νοσοκομείου και το διοικητικό διευθυντή.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετείχε η πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατί - όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου και συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ - δεν συμφωνούσε με το πλαίσιο αιτημάτων.

  • Κατάληψη του ταμείου του νοσοκομείου του νησιού, απαιτώντας να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών, για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ., πραγματοποίησαν χτες η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία του νησιού μας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς ψηφιακό μαστογράφο χιλιάδες γυναίκες (2021-10-26 00:00:00.0)
Διαδήλωση αύριο για την Υγεία (2014-11-14 00:00:00.0)
Διαδήλωση για την Υγεία στην Ελευσίνα (2014-11-13 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση για τα ζητήματα της Υγείας (2013-12-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα (2011-06-23 00:00:00.0)
Γόνιμη η προχτεσινή σύσκεψη (2009-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ