Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Διαφωνίες στους κόλπους της αντιπολίτευσης

Στην πρωτεύουσα Σάνα'α εξακολουθούν οι συγκρούσεις μεταξύ της φυλής Χασίντ και του στρατού
Στην πρωτεύουσα Σάνα'α εξακολουθούν οι συγκρούσεις μεταξύ της φυλής Χασίντ και του στρατού
ΣΑΝΑ'Α.--

Μία μέρα κράτησε η σχετική ηρεμία στην υεμενίτικη πρωτεύουσα και η ένταση επανήλθε, αυτή τη φορά με την απουσία του Σάλεχ, που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θα χρειαστεί αρκετό καιρό ανάρρωσης πριν επιστρέψει, αν τελικά το πράξει, στην Υεμένη. Χτες, έντονες διαφωνίες εμφανίστηκαν στους κόλπους της αντιπολίτευσης και των αντικαθεστωτικών οργανώσεων.

Το μέτωπο της αντιπολίτευσης «Κοινή Σύνοδος Κομμάτων» και το ισλαμικό κόμμα «Islah» ξεκίνησαν συνομιλίες, στις οποίες, κατά πληροφορίες, συμμετέχει και το κυβερνών Κόμμα του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου του Σάλεχ. Επισήμως, η αντιπολίτευση συζητά το ενδεχόμενο σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Με την προοπτική διαφωνούν οι οργανώσεις νεολαίας που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις υπό την αιγίδα ενός συντονιστικού, οι οποίες ζητούν σύσταση κυβερνητικού συμβουλίου καθώς και εγγυήσεις ότι δε θα επιστρέψει ο Σάλεχ, κάτι που εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να δεχθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Πλήθος νέων συγκρούστηκε με στρατιωτικές δυνάμεις, χτες, μπροστά στο σπίτι του αντιπροέδρου χωρίς να προκληθούν θύματα.

  • Νεκροί και τραυματίες στους δρόμους είναι η εικόνα που επικρατεί στη Ζινζιμπάρ στο νότο, όπου για πολλοστή μέρα ισλαμιστές ένοπλοι συγκρούονται με στρατιωτικές δυνάμεις. Η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εγκαταλείψει την πόλη, όπου δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ