Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στοιχεία για την κατανομή του αριθμού εισακτέων

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στοιχεία για την κατανομή του αριθμού εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μετά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν οι θέσεις ανά τμήμα και ίδρυμα στις κατηγορίες των υποψηφίων (10% χωρίς νέα εξέταση, αθλητές, αλλοδαπούς, παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δουν τα στοιχεία αυτά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr).

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δοθεί στις αρχές Μάη, φέτος οι θέσεις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, δίνονται 41.920 θέσεις εισακτέων σε Πανεπιστήμια και Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, 32.520 θέσεις σε ΤΕΙ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, δηλαδή σύνολο 74.440 θέσεις (σ' αυτές δε συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και στις ανώτερες τουριστικές σχολές).

Πάντως, αξιοσημείωτο στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας είναι ότι τονίζεται (με ...περηφάνια) πως οι μετεγγραφές καταργούνται! Οι υποψήφιοι που είχαν δικαίωμα μετεγγραφής, θα διεκδικούν πλέον την εισαγωγή τους με βάση τα μόρια και τις προτιμήσεις τους «επιπλέον θέσεις των ειδικών περιπτώσεων πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων». Με την υπενθύμιση στη χτεσινή ανακοίνωση ...προειδοποίησε τους υποψηφίους φοιτητές και σπουδαστές, ότι όπου πετύχουν εκεί θα φοιτήσουν όσο μακριά κι αν είναι κι όσο κόστος κι αν αυτό συνεπάγεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ