Κυριακή 28 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Χρώματα

Εχουμε ανάγκη τις γκρίζες, θλιβερές και ανήσυχες μέρες που ζούμε από χαρά, από γέλιο, από αισιοδοξία, από ευχάριστα χρώματα που θα δώσουν λίγη ευθυμία και ζωντάνια στο χώρο μας. Χρώματα απαλά, χαρούμενα, γλυκά, χρώματα που να ηρεμούν το αγριεμένο βλέμμα μας και την ταραγμένη ψυχή μας. Να, λοιπόν, μια ιδέα: Μια μεγάλη πολυθρόνα, μια μπερζέρα δηλαδή, ντυμένη με πουά γαλάζιο. Επίσης πολλά και πολύχρωμα μαξιλάρια - πάντα σε παλ αποχρώσεις - κεντημένα με δαντέλες και διάφορα σατέν κορδελάκια. Πάνω στη ράχη θα «πετάξουμε» ένα σάλι σε χρώμα σολομού, που δεν είναι μόνο διακοσμητικό, αλλά και λειτουργικό. Γιατί πολλές φορές τις κρύες μέρες ή και τις νύχτες, όταν είμαστε ακίνητοι και καθισμένοι, νιώθουμε την ανάγκη να ρίξουμε κάτι πάνω μας. Συμφωνείτε; Ετσι και αλλιώς μια ιδέα δίνουμε, τίποτε περισσότερο.

Για να γλυκαθούμε

Να κάνουμε μια πουτίγκα από πορτοκάλι; Ναι; Εντάξει. Πάμε. Θα χρειαστούμε: δυόμισι κούπες αλεύρι, 1/2 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι κανέλα, 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο, 1/4 μοσχοκάρυδο, 3 κούπες κομματάκια πορτοκάλι γκλασέ, 1/2 της κούπας δαμάσκηνα κομμένα κομματάκια, 1/2 της κούπας σταφίδες, μια κούπα χυμό πορτοκαλιού, 1/2 της κούπας ζάχαρη, 2/3 κούπας ζάχαρη, 2/3 της κούπας μαύρη ζάχαρη, 2/3 της κούπας βούτυρο, τρία αυγά και ένα τρίτο της κούπας ρούμι. Σε ένα μεγάλο μπολ θα κοσκινίσουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα μυρωδικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θα ανακατέψουμε τα φρουί- γκλασέ, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες, το χυμό, την άσπρη και μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο. Θα τα βράσουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το ρούμι και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και το μείγμα του λιωμένου βουτύρου. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να βραχεί καλά το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για πουτίγκα με καπάκι. Κλείνουμε τη φόρμα και τη βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με βραστό νερό, που να φτάνει έως τη μέση. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς να κοχλάσει για 4 περίπου ώρες. Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Τη γαρνίρουμε με καραμελωμένες λωρίδες πορτοκάλι και την περιχύνουμε με σάλτσα. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ζεσταίνοντας σε χαμηλή φωτιά μια κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι μέχρι να λιώσει και την περνάμε από λεπτή σήτα. Περιχύνουμε μ' αυτή την πουτίγκα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν συντομία (2004-11-21 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2003-01-05 00:00:00.0)
Σας αρέσουν οι σούπες; (2002-11-24 00:00:00.0)
Μικρές ιδέες (2000-12-31 00:00:00.0)
Μικρές ιδέες (2000-12-24 00:00:00.0)
Μικρές ιδέες (2000-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ