Κυριακή 12 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Κυτόπουλος
Νίκος Κυτόπουλος
ΦΩΤ.

Προσφέρουμε 100 ευρώ, στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ από τη Δολίχη Ελασσόνας, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και βουλευτή του ΚΚΕ, για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Μπάρας Τρικάλων.

Χρήστος και Μαρία Σιόκη, από τον Τύρναβο

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας συζύγου και αδελφής ΕΛΕΝΗΣ ΚΡΥΣΙΛΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Αντώνης - Τούλα

***

ΦΩΤ.

Την τελευταία του πνοή, άδικα και αναπάντεχα, άφησε την προηγούμενη Δευτέρα 6 Ιούνη, ο αγωνιστής και μέλος του ΚΚΕ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του, αποτέλεσε βαρύτατο πλήγμα για το Κόμμα του, το ΚΚΕ, τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Χατζηγιώργηδων, για τους συντρόφους και συναγωνιστές σου, τους χωριανούς και φίλους σου.

Οι σύντροφοι και φίλοι του συντετριμμένοι προσφέρουν στη μνήμη του και αντί στεφάνων το ποσό των 1.165 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο οποίο υπήρξε πιστός και αταλάντευτος μαχητής μέχρι το τέλος της ζωής του.

Επίσης, στη μνήμη του προσφέρουν: Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, αντί στεφάνου, το ποσό των 70 ευρώ στην ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων του ΚΚΕ όπου ήταν μέλος της για χρόνια. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου 70 ευρώ.

Στη μνήμη του Νίκου Χατζηγεωργίου, του αδικοχαμένου συμμαθητή του, φίλου και αταλάντευτου κομμουνιστή από το Τεφέλι Ηρακλείου, ο Αντώνης Σοφίου προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των συντρόφων μου, ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες. Τους αγώνες αυτούς τους πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες.

Επίσης, του ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ, που πιάστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη των αδερφών μου αντιστασιακών, ΙΓΝΑΤΙΟΥ και ΘΕΟΔΟΡΟΥ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης, 75 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και του αδερφού μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας, 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δημήτρης Παναγόπουλος.

***

Στη μνήμη του θείου μου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ και της θείας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΑΤΣΙΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδος, 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Κώστας Αγόρος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από τον Πρίνο της Θάσου, η ανιψιά του, Μαρία Καραντώλα, προσφέρει στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ Πρίνου του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 13.4.2001 χάσαμε τον αγαπημένο μας σύζυγο και πατέρα, ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (φωτ.), καθώς και το αδελφό του ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 50 ευρώ για το ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του Πασχάλη Παπαδάκη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του δασκάλου μου ΝΙΚΟΥ ΚΥΤΟΠΟΥΛΟΥ, δάσκαλου, συγγραφέα, αγωνιστή, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσσαλονίκης, στο «Ριζοσπάστη».

Με τιμή

Ε. Παπαδοπούλου

ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 27 χρόνων, το γελαστό παιδί, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε για την ενίσχυση του Κόμματος 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τ.Α. Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Σταμάτης και Κασιανή Σαμοΐλη - Σοφία Αμοιρίδου

***

ΦΩΤ.

Το Σάββατο 11 Ιούνη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΗΣ, από το Ναύπλιο. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του έμεινε πιστός και ακλόνητος στις ιδέες του ΚΚΕ. Παλεύοντας για μια δίκαιη κοινωνία, για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμώντας την άσβεστη μνήμη του, η κόρη του Χριστίνα, ο γαμπρός του Αγγελος Μεϊντανάς και η εγγονή του Ανδριάνα - Ευανθία προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» που διάβαζε καθημερινά και έκανε διακίνηση τις Κυριακές, μέσω της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών του Νέου Πόντου Καλλιθέας: ΓΕΝΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Κόκκινος), ΓΕΝΑΔΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ ΘΟΔΩΡΟΥ, ΨΩΜΙΑΔΗ ΛΑΜΠΗ, ΕΡΜΥΖΑ ΗΛΙΑ, ΚΑΠΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (Χάρη Καπ), προσφέρω 50 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

Ενας συναγωνιστής τους

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ, αντί μνημόσυνου, ο γιος τους, Πολυχρόνης, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου Κουκακίου.

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα (ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ), που περπατήσαμε μαζί πολλές δυσκολίες με κυνηγητά και φυλακίσεις στα πέτρινα χρόνια. Στις 7 Ιούνη έκλεισαν 10 χρόνια απουσίας του και για την οικονομική εξόρμηση που άρχισε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 100 ευρώ.

Αγαπημένε μας δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Η συντρόφισσά σου

Κωνσταντινιά Λένη

***

ΦΩΤ.

Αύριο, 13.6.2011, συμπληρώνονται 7 χρόνια από τον άδικο χαμό του αγαπημένου μου ανιψιού ΑΡΗ (ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ). Χρόνια οδύνης και σπαραγμού. Ηταν Κυριακή 13 Ιούνη 2004, τότε που εκείνο το ανθρωπόμορφο τέρας σε χτύπησε στη θάλασσα και στη συνέχεια σ' εγκατέλειψε λιπόθυμο και αβοήθητο. Είναι απίστευτο...

Αρη μου, όσο περνάει ο χρόνος τόσο μεγαλώνει η νοσταλγία για σένα, η μνήμη σου δε θάβεται σε κανένα μνήμα, το κενό που άφησε η απουσία σου είναι άπατο βάραθρο.

Στην άσβεστη μνήμη σου αγόρι μου προσφέρω ό,τι κι εσύ ενίσχυες, στο ΠΑΜΕ 300 ευρώ και στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών.

Η θεία σου, Βάσω Ζαχαριά

* ΑΡΗ μου αδερφούλη μου, πέρασαν 7 χρόνια από τον τραγικό χαμό σου. Χρόνια πικρά και δύσκολα. Μαυρίζουν οι ψυχές μας στη συντροφιά των αναμνήσεων, σκοτεινιάζουν τα μάτια που η ζωή προχωράει κι εσύ λείπεις. Αρη μου, στις στιγμές χαράς μου σ' αναζητώ να τις μοιραστούμε, στις δυσκολίες μου ζητώ τη βοήθειά σου, Μ' ΑΚΟΥΣ ΑΔΕΡΦΕ μου;

Στη μνήμη σου, η μαμά κι εγώ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών. Σ' αγαπώ και μου λείπεις.

Η αδελφή σου, Ευτυχία Δημαρόγκωνα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ από τη Ρόδο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω 80 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Εικαστικών του ΚΚΕ.

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
Βολονάκη Ουρανία

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γιαγιάς, ΟΥΡΑΝΙΑΣ, προσφέρω 50 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

Σοφία Μέλλου

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν, κιόλας, δυόμιση χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Αξιωματικός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ήρωας στις μάχες του Γράμμου και Βίτσι, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ. Θα τον θυμόμαστε, για πάντα.

Η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πλάτωνα Κολωνού, στη μνήμη του, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της σ/σας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για τις ανάγκες του, 1.000 ευρώ.

ο σ/φος και η σ/σσα Κ. Και Β.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αδελφής μου, ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, και του συζύγου της, ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Κυψέλης.

Νίκος Σπιτάδης

***

ΦΩΤ.

Τη Δευτέρα 6 Ιούνη 2011, έκλεισαν τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς, ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ. Θα το θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η γυναίκα του, Φρόσω

τα παιδιά του, Γιάννης, Φωτεινή, Δημήτρης, Αλεξάνδρα

τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στις 12 Ιουνίου συμπληρώνονται 40 ημέρες που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΕΛΚΑΣ. Μέλος του ΚΚΕ από το 1944, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΕΛΑΣ. Με την ίδρυση του ΔΣΕ υπηρέτησε από τη θέση του αξιωματικού. Τραυματίστηκε σοβαρά στο Βίτσι το 1949 και πέρασε στην Αλβανία. Εζησε πολλά χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και, μετέπειτα, στη Ρουμανία μέχρι το 1981 που επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά του στην Ελλάδα, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Εως και τις τελευταίες του στιγμές παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε ακούραστα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, σ' όλη του τη ζωή.

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ευόσμου της ΝΕ ΒΔΣ Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤ.

Σύντροφοι και Φίλοι από το Πευκόδασος του Κιλκίς, προσφέρουν 500 ευρώ, στη μνήμη της σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ, που πέθανε στις 6.4.2011 χτυπημένη από την επάρατο, μόλις στα 26 χρόνια της.

***

ΦΩΤ.

Την 1η Ιούνη αποχαιρετήσαμε τον ΣΤΑΥΡΟ ΨΩΜΙΑΔΗ με πολιτική κηδεία, όλοι οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι και οι σύντροφοί της ΚΟ Πολίχνης του ΚΚΕ. Εφυγε από κοντά μας σε ηλικία 49 χρονών. Πέρασε από τις γραμμές της ΚΝΕ και σ' όλη του τη ζωή ήτανε πιστός οπαδός του Κόμματος.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΚΟ Πολίχνης.

Ο αδελφός του, Γιώργος,

η νύφη του, Εύα και τα ανίψια του, Αγγελική - Δημήτρης

***

ΦΩΤ.

Στις 11 Ιουνίου 2011, έκλεισαν 6 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Η θύμησή του μένει ανεξίτηλη σε όλους μας και μας δίνει δύναμη στους καθημερινούς μας αγώνες.

Τιμώντας την μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Πελαγία Παπαθανασίου,

τα παιδιά του και τα εγγόνια του

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ και ΑΜΗΔΑΡΜΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ (Τάσο), προσφέρουμε στο ΚΚΕ 250 ευρώ.

Τα παιδιά τους

Φούλα - Βασίλης

***

ΦΩΤ.

Ο Στέφανος Νταής προσφέρει από το υστέρημά του στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΣΤΑ ΝΤΑΗ, 20 ευρώ, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλαμπάκας.

***

φωτο(Κωδικός: 164549)

Στις 3 Ιούνη έκλεισαν 5 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ, από τη Μεθώνη Πιερίας. Ηταν μέλος του Κόμματος και, για την αντιστασιακή του δράση στα χρόνια της Κατοχής, φυλακίστηκε στην Κέρκυρα και εξορίστηκε στη Μακρόνησο.

ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βαλεντίνη και τα παιδιά του Μιχάλης και Δήμητρα, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Πιερίας.


ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ
ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

 Μενέλαος Στεφανίδης
Μενέλαος Στεφανίδης

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΗΣ

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου

Νίκος Παναγόπουλος
Νίκος Παναγόπουλος

Παναγιώτα Παναγοπούλου
Παναγιώτα Παναγοπούλου

 ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

Ελένη Κρύσιλα
Ελένη Κρύσιλα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Χατζηγεωργίου Νίκος
Χατζηγεωργίου Νίκος

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΜΗΔΑΡΜΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Τάσος)
ΑΜΗΔΑΡΜΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Τάσος)

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΕΛΚΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΕΛΚΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ