Σάββατο 11 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Στενάζει από περικοπές και έλλειψη προσωπικού

Συζητήθηκε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Oι περικοπές στην Παιδεία πλήττουν και το ΤΕΙ Ηπείρου, για το οποίο το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο 176 θέσεις - πιστώσεις για τα 13 τμήματα του ιδρύματος, ενώ μέχρι τώρα υπήρχαν 267 επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες. Επιπλέον, με εγκύκλιο του υπουργείου της 1ης Ιουνίου ορίζεται ότι για τις θέσεις έκτακτου και ωρομίσθιου προσωπικού σε τμήματα που έχουν έως 15 μέλη επιστημονικού προσωπικού στα ΤΕΙ και 25 στα ΑΕΙ, δε θα δίνονται πιστώσεις για νέο προσωπικό.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος και απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος είπε ότι για το ΤΕΙ Ηπείρου υπάρχει προϋπολογισμός τριών εκατομμυρίων ευρώ για ωρομίσθιους και έχει ήδη εκταμιευθεί ποσό 840.000 ευρώ.

Κατά τον υπουργό, σήμερα κανένας δεν ξέρει πόσες και ποιες είναι οι ανάγκες σε προσωπικό στα ΤΕΙ συνολικά, κάτι που οδηγεί την κυβέρνηση να δει πώς θα κατανεμηθούν οι θέσεις σε όλα τα ιδρύματα με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες χωρίς προτιμήσεις σε ένα ή άλλο ίδρυμα.

Στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει κριτική με γνώμονα τοπικά κριτήρια και υπενθύμισε ότι το Κόμμα είχε αντιδράσει σφοδρά τη λογική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ» γιατί ήταν μια συνειδητή επιλογή να οδηγηθεί σε υποβάθμιση συνολικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση και να οδηγηθούμε σε πτυχία χωρίς αντίκρισμα.

Εμείς, τόνισε, δεν είμαστε της λογικής του πόσοι ωρομίσθιοι χρειάζονται, αλλά ζητάμε οι θέσεις αυτές να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό, αφού αυτή τη στιγμή στα ΤΕΙ το έκτακτο προσωπικό καλύπτει το 70% των θέσεων.

Σχετικά με τους περιορισμούς στις προσλήψεις προσωπικού κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια διαδικασία συρρίκνωσης των ιδρυμάτων που προωθείται μέσα και από απολύσεις εκπαιδευτικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ