Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μια μεγάλη νεολαιίστικη πολιτική γιορτή

Με επιτυχία έγινε το περασμένο Σάββατο η φεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ

Μια μικρή κόκκινη πολιτεία. Μια πολιτεία γεμάτη με φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες, κορίτσια και αγόρια από τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, γεμάτα ζωντάνια και ενθουσιασμό, κατέκλυσαν το περασμένο Σάββατο τη Γεωπονική Σχολή Αθήνας στην Ιερά Οδό, δίνοντας δυναμικό παρών στη κεντρική φεστιβαλική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Με το κεντρικό σύνθημα να δεσπόζει στο χώρο «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό», πάρα πολλοί νέοι που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στις σχολές, στα αμφιθέατρα, στις Επιτροπές Αγώνα, στους δρόμους, που οργάνωσαν την πάλη ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, προβληματίστηκαν, συζήτησαν για την προοπτική για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, διασκέδασαν, άκουσαν, χειροκρότησαν, φώναξαν, χόρεψαν με την ψυχή τους στο λαϊκό γλέντι που στήθηκε τις βραδινές ώρες.

Ο χώρος μόνιμα γεμάτος από νωρίς το απόγευμα. Νέοι βρίσκονται παντού όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου. Στη βιβλιοθήκη της «Σύγχρονης Εποχής» άλλοι αγοράζουν, άλλοι διαβάζουν, άλλοι ρίχνουν απλώς μια κλεφτή ματιά στα δεκάδες βιβλία που βρίσκονται στα τραπεζάκια. Νέοι ανάμεσα στα ταμπλό που έστησαν οι οργανώσεις, διαβάζουν τη μπροσούρα του κόμματος για την αναγκαιότητα της Σοσιαλιστικής Επανάστασης στον 21ο αιώνα ενώ ακριβώς απέναντι, παρέες στήνουν «πηγαδάκια» πάνω στο γρασίδι και συζητούν για τον κλοιό των μέτρων που περικυκλώνει τη ζωή τους και τσακίζει ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πιο πέρα, οι φίλοι του κινηματογράφου ενημερώνονται για το πρόγραμμα των ταινιών που θα ακολουθήσει.


Ξεχωριστό ήταν το τραπεζάκι του ΠΑΜΕ. Εκεί νέοι και νέες από τις ταξικές δυνάμεις κουβεντιάζουν με τους συναδέλφους για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, τις δυσκολίες να συνδυαστεί η δουλειά με τις σπουδές τους. Παράλληλα, καλούν όλους τους νέους να κάνουν το βήμα, να υπογράψουν αίτηση για το σωματείο τους, να δώσουν και να δυναμώσουν τις μάχες στους χώρους δουλειάς τους.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε. Είναι μια νεανική πολική γιορτή με τα όλα της! Στην εκδήλωση της Σπουδάζουσας το περασμένο Σάββατο ξεχώρισαν δύο πολιτικές εκδηλώσεις: Η συζήτηση για την ιστορία με τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίς της ΚΕ και η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ