Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Υπουργική πτήση στις... εκκρεμότητες

Τις σημαντικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο αεροδρόμιο Σπάτων διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» χτες, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, ως επιβάτης της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης αεροσκάφους «Μπόινγκ 737 - 400» της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Ο υπουργός, μπορεί να χαρακτήρισε «ωραία και ασφαλή» την πτήση που είχε μαζί με τον υφυπουργό Μεταφορών Αλ. Βούλγαρη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΑ Διον. Καλόφωνο και τους γενικούς διευθυντές της εταιρίας, αλλά η δήλωσή του «πιστεύουμε ότι μέσα στο Μάρτιο θα εκδώσουμε την άδεια να λειτουργήσει το αεροδρόμιο», επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου μετατίθενται από την 1η Μάρτη, τουλάχιστον για τρεις με τέσσερις βδομάδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δοκιμαστική πτήση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος στο αεροδρόμιο, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, πλην του γνωστού τηλεσκηνοθέτη Τ. Μπιρσίμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκκρεμότητες του αεροδρομίου Σπάτων ήταν το αντικείμενο κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή. Σημαντικότερες εκκρεμότητες θεωρούνται τα συστήματα αεροναυτιλίας, τα οποία ακόμα δεν έχουν παραληφθεί από την αρμόδια διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καθώς και η εκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού στο σύστημα ηλεκτρικής δικτύωσης, που είναι η «καρδιά» της ασφάλειας πτήσεων. Στη σύσκεψη ο υπουργός Μεταφορών είπε, ότι είναι ανοιχτό το θέμα της αεροναυτιλίας και ζήτησε πίστωση χρόνου μιας βδομάδας για να απαντήσει πότε ακριβώς θα χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Για το λόγο αυτό, συγκαλείται αύριο το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΥΠΕΧΩΔΕ, υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ΥΠΑ, ΟΑ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κλπ.). Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η υπηρεσιακή ετοιμότητα όλων των παραγόντων που συντελούν στην ασφαλή λειτουργία του αεροδρομίου και των πτήσεων.

Από την ΟΑ ανακοινώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό τα έργα μετεγκατάστασης του ομίλου και ότι η μεταφορά του συνόλου του εξοπλισμού και των εφοδίων εδάφους, έχει προγραμματιστεί με λεπτομέρειες ώστε να μη διαταραχτούν οι ισορροπίες λειτουργίας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ως την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οι εγκαταστάσεις «κάργκο», «κέτερινγκ», «χάντλιγκ», η τεχνική βάση της Αεροπλοΐας και το κέντρο επιχειρησιακού ελέγχου (OCC) είναι έτοιμα σε ποσοστό 95 - 100% για να στεγάσουν όλες τις υπηρεσίες και τις θυγατρικές του ομίλου εταιριών της ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ