Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Φτωχή» τηλεοπτική βραδιά

Χωρίς ιδιαίτερο κινηματογραφικό ενδιαφέρον θα «κυλήσει» η αποψινή καλοκαιρινή τηλεοπτική βραδιά. Τα κανάλια στο πνεύμα του καλοκαιριού γεμίζουν το πρόγραμμά τους με επαναλήψεις ελληνικών και ξένων σειρών. Αν όμως επιμένετε να δείτε τηλεόραση μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Στις 11.30 το πρωί η ΕΤ3 θα προβάλει τη σειρά ντοκιμαντέρ «Υποβρύχιες εκπλήξεις στην ακτή της Παπούα». Στην ακτή της Παπούα Νέας Γουινέα όπου αμέτρητα νέα θαλάσσια είδη έχουν ανακαλυφθεί, βλέπουμε περίεργες συμπεριφορές από κάποια είδη ψαριών που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά. Αποκαλούνται «ψάρια κατάδικοι». Τα ενήλικα ψάρια δεν αφήνουν τις τρύπιες φωλιές τους, αλλά το πρωί σύννεφα μικροσκοπικών ψαριών αφήνουν τις φωλιές τους ψάχνοντας τροφή και στο τέλος της ημέρας επιστρέφουν πίσω. Τα ενήλικα ψάρια κάνουν μια χαψιά τα μικρά ψάρια που επιστρέφουν στις φωλιές τους. Τα ψάρια τρώνε τους ίδιους τους τούς απογόνους!! Με τελευταίας τεχνολογίας κάμερες παρακολουθούμε τη ζωή αυτών των ψαριών, των οποίων η συμπεριφορά είναι πραγματικά μυστήριο...

Στις 15.00 από την ΕΤ3 η σειρά ντοκιμαντέρ «Παγκόσμια κουζίνα», μας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη, στην πατρίδα της τζαζ και των πικάντικων γεύσεων.

Στις 18.15 από τη ΝΕΤ, η τελευταία εκπομπή «Μονόγραμμα» έχει αφιέρωμα στον ποιητή Μανόλη Πρατικάκη. Η πρώτη παρουσία του στα ελληνικά γράμματα πραγματοποιείται το 1971 με τη συλλογή «Θαλασσινές φωνές» και το 2003 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική του συλλογή «Το νερό». Αλλα σημαντικά έργα του: «Οι παραχαράκτες», «Λιβιδώ», «Νύχτα εφημερίας», «Το σήμα της γραφής», «Γενεαλογία», «Τα δυσεύρετα χρώματα του τέλους», «Η λύκηθος». Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος μελοποίησε ποιήματα από τη συλλογή Λιβιδώ.

Στις 23.00 από την ΕΤ3 η σειρά ντοκιμαντέρ «Κακότροποι αρχαίοι» είναι αφιερωμένη στην Κλεοπάτρα. Η Κλεοπάτρα ήταν η πιο επιτυχημένη ηγέτης της Αιγύπτου στη διάρκεια των Ρωμαϊκών χρόνων. Επανειλημμένα δρούσε μυστικά και παράνομα και κατάφερνε με πονηριά να επιβάλλεται. Η αποπλανητική της ικανότητα τη βοήθησε να επιβληθεί σε δύο άντρες. Τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο. Εκτός από γοητευτική γυναίκα όμως υπήρξε και φρικτή βασανίστρια. Είχε εμμονή με ένα είδος αιγυπτιακής κόμπρας με θανατηφόρο δηλητήριο, που τη χρησιμοποιούσε για να σκοτώνει μεγάλο αριθμό ατόμων συμπεριλαμβανομένων φίλων και συγγενών, συχνά μόνο για την ευχαρίστησή της.

Στη 01.15 από τη ΝΕΤ θα μεταδοθεί η δραματική ταινία «Bande a part», σε σκηνοθεσία Ζαν - Λικ Γκοντάρ (παραγωγής 1964). Η Οντίλ γνωρίζεται με δυο επίδοξους εγκληματίες, τον Αρθουρ και τον Φραντς, στην τάξη των Αγγλικών. Κάποια στιγμή θα αναφέρει στον Φραντς ότι στη βίλα που ζει μαζί με την θεία της Βικτόρια και έναν κύριο, τον Στολτζ, βρίσκεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι δυο άνδρες θα πείσουν την Οντίλ να τους βοηθήσει να κλέψουν το ίδιο της το σπίτι... Αναγνωρισμένη ως μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές ταινίες του Γάλλου δημιουργού, το «Bande A Part» αποτελεί την Γκονταρική εκδοχή του αμερικανικού γκανγκστερικού φιλμ. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης το είχε περιγράψει ως εξής: «Η Αλίκη στο Χώρο των Θαυμάτων συναντά τον Φραντς Κάφκα». Παίζουν: Αννα Καρίνα, Σάμι Φρέι, Κλοντ Μπρασέ, Ντανιέλ Ζιράρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Γάγγης ο ποταμός της ζωής» (2012-08-14 00:00:00.0)
Ξένα ντοκιμαντέρ (2011-10-05 00:00:00.0)
Φτωχότερο το ντοκιμαντέρ (2011-04-21 00:00:00.0)
ΣΑΒΒΑΤΟ (2003-05-18 00:00:00.0)
Στον κόσμο των πουλιών (2000-12-17 00:00:00.0)
Οι Πυγμαίοι (1999-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ