Παρασκευή 17 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αποτυχία» βλέπει ο ΣΥΝ, συναίνεση θέλει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Τις «μικρόπνοες πολιτικές ηγεσίες» κατήγγειλε χτες - μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η σωτηρία της πατρίδας για να την αφήσουμε» σ' αυτές. Από την πλευρά του, ο Κάρ. Παπούλιας κάλεσε «να μην εξελιχθεί σε κρίση δημοκρατίας η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα».

Ο Γ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε ότι «ανοητίζουν όσοι πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εδώ μόνο για να ορκίζει κυβερνήσεις» και επιδεικνύοντας τη στοχοπροσήλωσή του στη συγκρότηση μιας οικουμενικής κυβέρνησης, κάλεσε τον Αντ. Σαμαρά να αναλάβει μια πρωτοβουλία αντίστοιχη αυτής του πρωθυπουργού που «έπεσε στο κενό». Περιφέροντας τη θλίψη του, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «η Ελλάδα έχασε την χρυσή ευκαιρία για μία συγκυβέρνηση», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «υπηρεσιακό» και ζήτησε εκλογές.

Στην εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση καταρρέει» κατέληξε η ΠΓ του ΣΥΝ που συνεδρίασε χτες. Μάλιστα, σαν αιτία της κατάρρευσης η ηγεσία του ΣΥΝ προσδιορίζει τη δήθεν «αποτυχία της πολιτικής της», που κάθε άλλο παρά σαν αποτυχημένη την εκλαμβάνει η πλουτοκρατία, αλλά και τις «μαζικές κοινωνικές κινητοποιήσεις». Εκτιμά, μάλιστα, ότι τα συνδικάτα, τα κόμματα και οι ταξικοί αγώνες περισσεύουν, αφού «τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν ο κόσμος δεν έβγαινε μαζικά και ειρηνικά στις πλατείες, διεκδικώντας δημοκρατία, δικαιώματα και ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ