Παρασκευή 17 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ 'ΧΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ: «Θα τρελαθούμε... Αυτά που έγιναν χθες δεν τα συλλαμβάνει ούτε η πιο ακραία και καλπάζουσα φαντασία! (...) Ουδείς εχέφρων άνθρωπος με "κοινό νου" μπορεί να εξηγήσει το τι συνέβη χθες το βράδυ. Ιστορικό και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται οικειοθελώς εκτός της τρέχουσας πολιτικής, με καυστικό χιούμορ, αδυνατώντας να κατανοήσει τους τραγικούς χειρισμούς, απέδιδε το τι συνέβη χθες στην... "έκλειψη της Σελήνης" ή στην... "Πανσέληνο", επισημαίνοντας ότι μόνο με "μεταφυσικό τρόπο" μπορούν να εξηγηθούν όσα συνέβησαν!» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΑΝ: «Η Μάργκαρετ σε ρόλο Φρειδερίκης μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα του οικογενειακού κυβερνητικού μαγαζιού και υπουργών (...) ήταν που τον μπλόκαραν από το να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις (...) αυτή είναι η αλήθεια για το μαύρο παρασκήνιο της απόπειρας Παπανδρέου να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία πριν χάσει τη μάχη του Μεσοπρόθεσμου» (το θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ: «Στο τέλος της ημέρας επανήλθε η "τάξη". Εν μέσω αναβρασμού στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που ήταν μακρά νυχτωμένοι, ο πρωθυπουργός επέστρεψε στη "σίγουρη" λύση του ανασχηματισμού (...) Και όχι μόνον αυτό. Ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης - κατ' ουσίαν μόνον από τους βουλευτές του. Για ποιο πράγμα άραγε; Μα, για να τον εμπιστευθούν στους χειρισμούς του στο Μεσοπρόθεσμο. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια...» (η Κ. Αδάμ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ; «Νομίζω ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Χθες το μεσημέρι, η κυβέρνηση ουσιαστικά παραιτήθηκε. Παραιτήθηκε με σαφή τρόπο και διά στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού (...) όταν μια κυβέρνηση δεν μπορούσε να κυβερνήσει έως χθες, δεν είναι καθόλου αυτονόητο γιατί ξαφνικά θα αρχίσει να κυβερνά από αύριο» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: «Είναι σαφές πως ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει πλέον. Η μοναδική λύση είναι η άμεση, χωρίς καμία καθυστέρηση, συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πολιτικούς και τεχνοκράτες όλων των αποχρώσεων, η οποία θα επαναδιαπραγματευθεί μια συμφωνία με την τρόικα και θα αναλάβει να την εφαρμόσει. Κάθε καθυστέρηση είναι άκρως επικίνδυνη» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ