Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό των απλήρωτων εκπαιδευτών δημοσίων ΙΕΚ

Την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ομάδα Πρωτοβουλίας των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ του νομού Κρήτης, για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα και οφειλόμενα ωρομίσθια των οποίων την πληρωμή καθυστερεί ο ΟΕΕΚ εδώ και ένα χρόνο, στηρίζει με ανακοίνωση συμπαράστασης η ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ από πολύ νωρίς είχε επισημάνει το πρόβλημα σε εθνικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται στον περασμένο Αύγουστο, όταν η ΚΟΒ Αγ. Νικολάου είχε καταγγείλει μέσα από τον τοπικό Τύπο τις χρονοβόρες διαδικασίες πληρωμής των εκπαιδευτών των δημοσίων ΙΕΚ. «Η καταγγελία μας τότε δεν ευαισθητοποίησε κανέναν από τους δημόσιους φορείς, ούτε καν τους βουλευτές του νομού».

Η ΝΕ Λασιθίου υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη τακτική του ΟΕΕΚ κινείται στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής που αποσκοπεί στον κατακερματισμό της Ενιαίας Δημόσιας Εκπαίδευσης, την υποβάθμιση των δημοσίων ΙΕΚ, ώστε να ευνοηθούν τα ιδιωτικά, τη δημιουργία ΚΕΚ και μιας σειράς από μεταλυκειακές ιδιωτικές σχολές, καθώς και την αποδέσμευση της δευτεροβάθμιας Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από τα λύκεια.

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει την πρότασή του για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο πολυτεχνικής εκπαίδευσης, που θα μπορεί να προετοιμάσει τους νέους για επαγγελματική προοπτική και για παραπέρα σπουδές. Παρ' όλα αυτά το ΚΚΕ δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σ' αυτή την άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ και δηλώνει την απόφασή της να στηρίξει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και την απόφασή της να αγωνιστούν, με όσα μέσα διαθέτουν, για να εξοφληθούν το συντομότερο δυνατόν οι οφειλόμενες αμοιβές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ