Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατηγορίες για υπόθαλψη τρομοκρατίας εκτοξεύει η Αγκυρα

Επανέρχεται η Αγκυρα, μέσω δημοσιευμάτων εφημερίδων, στις κατηγορίες της σε βάρος της Ελλάδας για εκπαίδευση τρομοκρατών, οι οποίοι χτυπούν στόχους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΑΜΠΑΧ, ο βομβιστής που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη είχε εκπαιδευτεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο δράστης ήταν μέλος της οργάνωσης DHKP-C και εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα.

Η τουρκική αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ακόμα ένα μέλος της DHKP-C εισήλθε στην Τουρκία με σκοπό να προβεί σε επίθεση αυτοκτονίας και έχει θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις, γράφει ακόμα η εφημερίδα. Πριν από δύο βδομάδες, ο Γκιουλτεκίν Κοτς (Giultekin Koc) εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης και ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν πάνω του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλα τέσσερα άτομα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ακολουθώντας την ίδια τακτική από τη στιγμή που ξεκίνησε την πολιτική προσέγγισης προς την Τουρκία, δε σχολίασε το δημοσίευμα. Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου χαρακτήριζαν το εν λόγω ρεπορτάζ «προβοκατόρικο κατασκεύασμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ