Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλήρη κάλυψη για νέα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί η ηγεσία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα προς ψήφιση το νέο «αντιτρομοκρατικό» νόμο και μάλιστα προεξοφλεί ότι θα έχει ενσωματώσει τις δικές της προτάσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεχίζει να ασκεί πιέσεις και προσφέρει την πολιτική συναίνεσή της.

Ο Κ. Καραμανλής μιλώντας στη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών ανέφερε ότι περιμένει από την κυβέρνηση «να κάνει κάτι» και στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε να αξιοποιηθούν οι προτάσεις του κόμματός του και «να μην τις κρατήσει και αυτή τη φορά στα συρτάρια της». Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί θετική και ενθαρρυντική τη δήλωση που έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του Β. Μιχαλολιάκου ότι «πολύ σύντομα οι δολοφόνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Οπως δήλωσε αργότερα ο αρμόδιος τομεάρχης Θ. Αναγνωστόπουλος «αυτό είναι το καινούριο στοιχείο», το οποίο «μας δίνει αισιοδοξία να πιστεύουμε ότι οι διωκτικές αρχές βρίσκονται κάπου κοντά στη διερεύνηση του τι ακριβώς συμβαίνει και στη σύλληψη των κακοποιών». Αυτή τη στιγμή η πρωτοβουλία είναι στα χέρια της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Θ. Αναγνωστόπουλος και ανέφερε ότι «θα περιμένουμε για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα να δούμε, αν θα καταθέσει, όπως είχε υποσχεθεί, ένα σχέδιο νόμου που θα αλλάζει το πλαίσιο για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Συνοψίζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε η ΝΔ πριν από δύο μήνες για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, ο Θ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε την προστασία των μαρτύρων, ανακριτικών υπαλλήλων και άλλων προσώπων που εμπλέκονται γύρω από τις υποθέσεις της τρομοκρατίας, τη διεξαγωγή των δικών από Εφετεία και τακτικούς δικαστές, καθώς και τη διασφάλιση του ακαταδίωκτου για όποιον δίνει ουσιώδεις πληροφορίες. Παράλληλα, υπερασπίστηκε το γνωστό τρομονόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τόνισε μάλιστα ότι οι προτάσεις του κόμματός του κινούνται στη βάση εκείνων των διατάξεων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ