Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Απάντηση στην προσπάθεια εκφοβισμού

Η νέα προκλητική ενέργεια της Αστυνομίας, να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος και με ιδιαίτερη έμφαση αυτές των κομμουνιστών, απαντιέται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την ανακοίνωση - καταγγελία του ΣΠ της Αθήνας της ΚΝΕ. Το ΣΠ καταδικάζει και καταγγέλλει τη σχεδιασμένη από την κυβέρνηση επιχείρηση τρομοκράτησης τεσσάρων μελών και φίλων της ΚΝΕ, έξω ακριβώς από το κτίριο του Σαρακάκη στα ΤΕΙ της Αθήνας, όπου γινόταν εκδήλωση του ΚΚΕ την Παρασκευή 19/1.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ξεπερνώντας κάθε πρόκληση κοινοί ασφαλίτες έκοβαν κίνηση έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Κατά την έξοδό τους τα τέσσερα μέλη της ΚΝΕ αντίκρισαν ασφαλίτη με πολυβόλο και πολιτική περιβολή και αυτοκίνητο υπ' αριθμό: ΥΟΙ 9407. Αφού τους ζήτησε τις ταυτότητές τους, προφασιζόμενος αναγνώριση στοιχείων και οι ίδιοι του τις επέδειξαν, τους διέταξε να τον ακολουθήσουν στο τμήμα με το περιπολικό της ΕΛΑΣ υπ' αριθμό ΕΑ 16222. Ο ίδιος ο ασφαλίτης αρνήθηκε πεισματικά να δώσει τα στοιχεία του. Με παρέμβαση στελεχών του Κόμματος, που προσέτρεξαν στο χώρο του περιστατικού, οι τέσσερις νέοι δεν τον ακολούθησαν τελικά ενώ ύστερα από πιέσεις ο ασφαλίτης αποκάλυψε τον κωδικό του (Κ615) κι ότι ανήκει στο ΑΤ Κολωνού».

«Η ασφαλίτικη αυτή επιχείρηση δεν είναι τυχαία, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι συγκεκριμένη και καθοδηγείται απευθείας από την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για το πρώτο δείγμα ότι η ασφάλεια ζει και βασιλεύει, τρομοκρατώντας κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, νεολαίο, αγρότη, μαθητή» και καταλήγει:«Μετά από τα περιστατικά ασφαλιτισμού στη σύσκεψη της ΕΣΑΚ, όσο και το τηλεφώνημα ασφαλίτη δήθεν δημοσιογράφου στην ΕΕΔΥΕ κανείς δε δικαιούται να σιωπήσει. Ολοι στον αγώνα για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού, όλοι ενάντια σ' αυτή την πολιτική που τρομοκρατεί και μας συνθλίβει. Θα μας βρουν μπροστά τους».

Ο «Ρ» απευθυνόμενος στον διοικητή του Τμήματος Κολωνού κ. Δημόπουλο, από όπου ήταν οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην πρόκληση, πήρε την ακόλουθη απάντηση. «Σε περιπολία που πραγματοποιούσαν οι αστυνομικοί ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία και θέλησαν να ελέγξουν τους τέσσερις νέους». Ο διοικητής ήταν κατηγορηματικός ότι δεν είχε δοθεί καμία εντολή, και σημείωσε ότι «οι αστυνομικοί έδρασαν αυτοβούλως». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες σαν τμήμα και όλα έγιναν από κακή κρίση του αστυφύλακα, ενώ θεώρησε το συμβάν λήξαν. Ωστόσο, είναι εύλογα τα ερωτήματα πώς όργανα της Αστυνομίας παίρνουν τέτοιες «πρωτοβουλίες», αν δεν υπάρχει κάλυψη από ανωτέρους και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Τα κρούσματα τέτοιων ενεργειών που έχουν πυκνώσει τελευταία, αποδεικνύουν το σχεδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ