Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
«Στα Διεθνή Δικαστήρια να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης από τους μαζικούς φορείς Θεσσαλονίκης 

«Να λογοδοτήσουν στα Διεθνή Δικαστήρια και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα διαρκείας που διέπραξαν στα Βαλκάνια με τις βόμβες ουρανίου», ζητά με ψήφισμα της Ετήσιας Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Γενάρη, το ΣυνδικάτοΠωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας.

Εξάλλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης με Δελτίο Τύπου τονίζει ότι το ΝΑΤΟ «με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και τη χρησιμοποίηση ραδιενεργών βομβών έχει διαπράξει ένα από τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος των λαών των Βαλκανίων. Εμπνευστές και εκτελεστές αυτού του φρικιαστικού εγκλήματος, υπογραμμίζει ο ΣΕΔΘ, είναι οι κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ευθύνη έχει και η ελληνική κυβέρνηση που συνυπέγραψε.»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων φαντάρων από τη Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο και καμία άλλη αποστολή ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορα της χώρας για την προώθηση ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Την απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ζητά ακόμα να γίνει σύγχρονος ιατρικός έλεγχος των στρατιωτών και φοιτητών που έρχονται από τη Γιουγκοσλαβία και να αποκατασταθούν, από τις χώρες του ΝΑΤΟ και αυτής ΕΕ, όλες οι ζημιές που προξένησε ο καταστροφικός πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, καθώς επίσης να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Τη δράση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Βαλκανική, καταδικάζει με ομόφωνη απόφασή του ο Σύνδεσμος Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εύοσμου Θεσσαλονίκης και απαιτεί να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος των λαών της Βαλκανικής και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι (ως εγκληματίες πολέμου), της πυρηνικής καταστροφής και των θανάτων που προκλήθηκαν από τη χρήση των ραδιενεργών όπλων (απεμπλουτισμένο ουράνιο).

«Ευθύνη σοβαρή φέρει και η ελληνική κυβέρνηση που συναποφάσισε και συνέβαλε στην εκτέλεση αυτού του εγκλήματος, μαζί με τους ΝΑΤΟικούς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του ΣΕΕΒ Εύοσμου και καταλήγει: «απαίτησή μας είναι να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, για την αποκατάσταση των ζημιών, να φύγει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι από τα Βαλκάνια, να επιστρέψουν αμέσως οι Ελληνες στρατιώτες από το Κόσσοβο και Βοσνία, να μετεγγραφούν στα ελληνικά πανεπιστήμια οι Ελληνες φοιτητές που φοιτούν στη Γιουγκοσλαβία.

Την ανάγκη «να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του φιλειρηνικού κινήματος για αγώνα διαρκείας, για έναν πραγματικό ξεσηκωμό» ενάντια στις επιλογές των εγκληματιών του ΝΑΤΟ, επισημαίνει ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καλεί, ταυτόχρονα, τους «εγχώριους απολογητές της νέας τάξης» να λογοδοτήσουν για τη στάση τους στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ