Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Γιουγκοσλαβία

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ, τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και τον Γιώργο Χαβατζά, στέλεχος της ΚΟ Θεσσαλονίκης, αναχωρεί σήμερα Τετάρτη για την ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας, όπου και θα παραμείνειέως τις 28 του Γενάρη.

Κατά την αναχώρηση, σήμερα, η Αλέκα Παπαρήγα θα κάνει δηλώσεις στο χώρο της αίθουσας VIP του ανατολικού αεροδρομίου, στις 10 το πρωί.

Στη διάρκεια της παραμονής της η αντιπροσωπεία θα μεταφέρει την αμείωτη αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στο γιουγκοσλαβικό λαό και στις δυνάμεις που αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία, για Βαλκάνια ειρήνης και συνεργασίας, χωρίς ΝΑΤΟ και πυρηνικά.

Η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, με το ΓΓ, μέλη της ηγεσίας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Θα πάρει μέρος σε συγκεντρώσεις στο Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στα γιουγκοσλαβικά ΜΜΕ.

Θα επισκεφθεί ακόμα νοσοκομεία, πρόσφυγες από το Κόσσοβο και περιοχές του Πάντσεβο και του Νόβι Σαντ, που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου του ΝΑΤΟ.

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί, επίσης, με την ηγεσία του κόμματος της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς, του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας και άλλες οργανώσεις, για να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι τρόποι για την ανάπτυξη της δράσης του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου και των εκδηλώσεων με αφορμή τα 2 χρόνια από το βρώμικο πόλεμο, το Μάρτη του 2001.

Η παραμονή της αντιπροσωπείας θα ολοκληρωθεί με ομιλίες σε συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τους Ελληνες φοιτητές στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ