Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντικομμουνισμός από κυβερνητικό βουλευτή

Αποστάσεις προσπάθησε να πάρει το κυβερνητικό κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», με δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του, Αντρέι Βορομπιόφ, από τις πρωτοβουλίες του βουλευτή Βλαντιμίρ Μεντίνα, ο οποίος ζήτησε το αναγνωριστεί «η γενοκτονία του πληθυσμού της Ρωσίας από τους μπολσεβίκους».

Ο Α. Βορομπιόφ έκανε λόγο για προσωπική πρωτοβουλία και τόνισε ότι το κόμμα του «χωρίς προσεκτική μελέτη και συζήτηση δεν μπορεί να μιλήσει για τόσο σοβαρά θέματα».

Οι κατηγορίες του Μεντίνα εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα αύξησης του αντικομμουνισμού και αντισοβιετισμού κι αυτή τη φορά δεν αφορούν την περίοδο όπου επικεφαλής της ΕΣΣΔ ήταν ο Στάλιν (όπως μας έχουν συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες), αλλά στην εποχή όπου επικεφαλής της Σοβιετικής Ρωσίας ήταν ο Λένιν, και συγκεκριμένα την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στη Ρωσία 1920-1921. Ο Μεντίνα προτίθεται να καταθέσει σχετικό σχέδιο ψηφίσματος στην Κρατική Δούμα, θεωρώντας πως ο Κόκκινος Στρατός έκανε «γενοκτονία» καταστέλλοντας τους αντεπαναστάτες.

Με δηλώσεις του, ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α` αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), σημείωσε πως οι ενέργειες του Κόκκινου Στρατού εκείνη την περίοδο ήταν στην κατεύθυνση της προστασίας του νεαρού σοβιετικού κράτους, σημειώνοντας την αποφασιστική βοήθεια της φτωχής και πολυάριθμης τότε αγροτιάς στην επικράτηση της σοβιετικής εξουσίας. «Θα συμβούλευα τον κ. Μεντίνα να επιστρέψει στην πραγματικότητα, να σκεφτεί την αύξηση των τιμών και τα άλλα οξυμένα προβλήματα του λαού», πρόσθεσε ο Μέλνικοφ.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ