Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Κατέρρευσε αρχικά η σκευωρία κατά των κομμουνιστών

Υστερα από την κινητοποίηση μελών και φίλων του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, καθώς και τη διεθνιστική αλληλεγγύη που εκφράστηκε με μηνύματα καταδίκης και συμπαράστασης από πολλά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, κατέρρευσε η στημένη κατηγορία στο Ανώτατο Εθνικό Δικαστήριο «περί τρομοκρατίας» εναντίον στελεχών του κόμματος.

Οπως είναι γνωστό, η ισπανική αστυνομία συνέλαβε την περασμένη Τρίτη 5 στελέχη και μέλη του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, εκ των οποίων ο ένας ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, με την κατηγορία πως τάχα «έριξαν βόμβες μολότοφ σε ένα χωριό στην Αστούρια στις 15 Γενάρη» παραπέμποντάς τους στο Ανώτατο Εθνικό Δικαστήριο. Η σημαντική αντίδραση των κομμουνιστών εξανάγκασε τις αρχές να ακυρώσουν την κατηγορία αυτή. Ωστόσο, η προσπάθεια δίωξης των κομμουνιστών θα συνεχιστεί αυτή τη φορά με την επίσης αβάσιμη και κατασκευασμένη κατηγορία περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς» και αναμένεται να δικαστούν σε ειδικό δικαστήριο της πόλης Γιανγκρέου.

Το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας καταγγέλλει για άλλη μια φορά αυτήν την ενέργεια των κρατικών μηχανισμών και δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων αγωνιστών με άρση όλων των ποινών. Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οργανώσεις να εντείνουν τον αγώνα τους για να σταματήσει κάθε δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ