Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»
Από τον Ιούλη οι αιτήσεις

Από την 1η του Ιούλη έως και τις 31 του Αυγούστου θα υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια για την «Επιχειρηματικότητα των Νέων», στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου. Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα - άλλοθι της κυβέρνησης, που υπονοεί ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τις μικρές επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που ασκεί μια πολιτική εξολόθρευσής τους με τη βούλα του Μνημονίου και της ΕΕ.

Το πρόγραμμα αφορά νέους επιχειρηματίες έως 40 ετών. Προβλέπει την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ίδρυση και λειτουργία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, με ποσοστό άνω του 50%. Το ελάχιστο ύψος επένδυσης απαιτείται να είναι τα 100.000 ευρώ, ενώ η προβλεπόμενη ενίσχυση είναι επιχορήγηση και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing). Η επιχορήγηση διαρκεί 5 χρόνια και δεν μπορεί να ξεπεράσει το 100% του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ το ανώτερο ύψος είναι οι 500.000 ευρώ έως και το 1 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το είδος της ενίσχυσης. Τα όρια αυτά διευρύνουν εκ των πραγμάτων την έννοια της «μικρής» και «πολύ μικρής» επιχείρησης σε βαθμό που ακυρώνουν τις σχετικές διακηρύξεις.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, υποβλήθηκαν 828 επενδυτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 127.625.749,70 ευρώ. Η αντίστοιχη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 58.132.609,41 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ