Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΦΕΑ 1967 - '74
Καταγγέλθηκαν τα αντιλαϊκά μέτρα

Με μαζική συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών της αντιδικτατορικής Αντίστασης που φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν την περίοδο της Απριλιανής Χούντας πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Ιούνη (Κυριακή 5.6.2011) η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967 - 1974. Στις εργασίες της συνέλευσης, οι αγωνιστές ενέκριναν την πλούσια δραστηριότητα του απερχόμενου συμβουλίου, την οποία παρουσίασε ο Πρόεδρος του, Νίκος Τριανταφύλλου, και ο Γενικός Γραμματέας του, Βασίλης Καλαματιανός.

Στη συνέλευση επισημάνθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται σε βάρος των εργαζομένων, του λαού γενικότερα, από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ. Αλλά και η πολιτική υποχωρήσεων και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων άμυνας στο χώρο του Αιγαίου, υπέρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα, στο ψήφισμα που εγκρίθηκε, ανάμεσα στα άλλα:

Καταγγέλλουμε και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) που πάρθηκαν από κοινού με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και τη σύμφωνη γνώμη του ΣΕΒ. Τα μέτρα αυτά οδηγούν στην ουσιαστική κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων - κοινωνικών παροχών και σε δραματική κατάσταση στους τομείς Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας. Οδηγούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επιχειρήσεων και ακινήτων, με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας του λαού για την αύξηση των κερδών των ολίγων.

Καταγγέλλουμε (και) την πολιτική των υποχωρήσεων και παραχωρήσεων κυριαρχικών δικαιωμάτων άμυνας στο χώρο του Αιγαίου υπέρ της Τουρκίας, προστίθεται. Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για παραχώρηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου μέσα από την προωθούμενη συνεκμετάλλευση και άρνηση καθορισμού ΑΟΖ, Αιγιαλίτιδας ζώνης και υφαλοκρηπίδας.

Καταγγέλλουμε τη μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι και πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν είναι μόνο η βάση της Σούδας, αλλά και τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η θάλασσα και ο αέρας έχουν παραδοθεί στο ΝΑΤΟ στο όνομα διεθνών υποχρεώσεων, επισημαίνεται.

Επίσης, εκφράζεται η αγανάκτηση και καταγγέλλεται ο περιορισμός δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ