Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο εδώλιο ξανά ο Γ. Βουτσινάς

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καλείται σήμερα Πέμπτη για πολλοστή φορά - μετά από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης - ο Γ. Βουτσινάς, ο οποίος τον Ιούλη του 2007 είχε παρέμβει ζητώντας να σταματήσει η βάναυση κακοποίηση ενός άγνωστου στον ίδιο τοξικομανούς από αστυνομικούς της ομάδας «Ζήτα» στο κέντρο της Αθήνας, παρόλο που τον είχαν ήδη συλλάβει και ακινητοποιήσει και παρά το γεγονός ότι ο τοξικομανής βρισκόταν εμφανώς σε κατάσταση στερητικού συνδρόμου. Η αυτονόητη παρέμβαση του Γ. Βουτσινά, τού στοίχισε μια νύχτα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Ακρόπολης και τις ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες για αντίσταση και εξύβριση των αστυνομικών.

Την παράνομη και απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας έχουν καταδικάσει ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του «18 ΑΝΩ», το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Κατά των Ναρκωτικών, η Επιτροπή Εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ», η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, εργατικά σωματεία, καθώς και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», η οποία έχει αναλάβει και τη νομική υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί μετά τις 11.30 στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στο κτίριο 7 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ