Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ξεναγός στις κρουαζιέρες

Ρόλο «ξεναγού» ανέλαβε το τελευταίο διήμερο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, συνοδεύοντας τον αντιπρόεδρο της δεύτερης στον κόσμο εταιρείας κρουαζιέρας «Royal Caribbean» Κ. Τζ. Τερσέκ στις επισκέψεις του στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Κω και της Ρόδου!!! Ο νέος ρόλος του υφυπουργού αποδόθηκε από το υπουργείο στον στόχο για «την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας σε όλη τη χώρα».

Το μεγαλοστέλεχος της κρουαζιέρας, συναντήθηκε χτες με τη διοίκηση του ΟΛΘ. Επίσης, μαζί με το επιτελείο του... επιθεώρησαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις σε Κω και Ρόδο. Ο υφυπουργός από την πλευρά του, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη όπου συμφωνήθηκε να «ενεργοποιηθεί» ένας Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Ο υφυπουργός συναντήθηκε και με το προεδρείο της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας, όπου η «ατζέντα» της συζήτησης καθορίστηκε από αυτό: οι διαδικασίες ασφάλειας επιβατών και διαδικασίες αποβίβασης - επιβίβασης, η προσβασιμότητα, ανάγκη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους χερσαίους χώρους διακίνησης των επιβατών κρουαζιέρας, η ανάπτυξη λιμενικών εγκαταστάσεων κρουαζιέρας, οι χρεώσεις - λιμενικά τέλη, ο προγραμματισμός χρήσης αποβαθρών κρουαζιέρας (berthing)και η σύμβαση για τους λιμένες βάσης (home ports).

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε τα στελέχη των εταιρειών, ότι η εξαγγελθείσα «Συμβουλευτική Επιτροπή για την Κρουαζιέρα» θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του νέου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, από κοινού με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, και ότι θα συμμετέχουν σε αυτήν όλοι οι κοινωνικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των εταιρειών.

Ο υφυπουργός έχει καλέσει σε... ξενάγηση και τον πρόεδρο της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο, της «Carnival Corporation», αλλά και άλλων εταιρειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ