Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Βλέπουν τη διέξοδο στη βαρβαρότητα

Πτώση 50 δισ. ευρώ (22% του ΑΕΠ) εμφανίζουν οι καταθέσεις στο ντόπιο τραπεζικό σύστημα

Στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» έχει να ελπίζει και το τραπεζικό κεφάλαιο βλέποντας ως μοναδική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση τη βάρβαρη κλιμάκωση απέναντι στο λαό.

Αυτό είναι και το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στο πλαίσιο της χτεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων. «Δεν υπάρχουν πλέον εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΤΕ Β. Ράπανος, βάζοντας και το γνωστό ψευτοδίλημμα «πτώχευση ή επώδυνη προσαρμογή», «δίλημμα» με το οποίο το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας εκβιάζει σε πρώτη φάση για την αποδοχή των εγκληματικών σχεδιασμών τους, ταυτόχρονα με τη δρομολόγηση όρων και προϋποθέσεων και για την ελεγχόμενη κρατική πτώχευση.

Η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση του 20% της θυγατρικής τους στην Τουρκία «Φινάσμπανκ» όταν οι «συνθήκες αγοράς το επιτρέψουν» σε μια κίνηση που αποσκοπεί στη κεφαλική στήριξη της θυγατρικής τράπεζας γα την «ενίσχυση της αυτόνομης πρόσβασης στις αγορές». Σύμφωνα με τους ίδιους, το «τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό και ανθεκτικό» και αυτό παρά την πτώση της μάζας των καταθέσεων κατά 38 δισ. ευρώ (14%) για το 12ηνο 2010, και κατά επιπλέον 12 δισ. ευρώ στο 4μηνο Γενάρη με Απρίλη του 2011. Πρόκειται δηλαδή συνολικά για 50 δισ. ευρώ (22% του παραγόμενου ΑΕΠ) συνολικά από το ντόπιο τραπεζικό σύστημα, που επειδή ασφαλώς και δεν «εξαϋλώθηκαν», το πιθανότερο είναι να έχουν μετακομίσει σε ξένες τράπεζες (Ελβετία κ.ά.), θυγατρικές στο εξωτερικό και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ