Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κάλεσμα στους νέους να στηρίξουν και υλικά το ΚΚΕ

Απάντηση της Οργάνωσης με αφορμή μια παιδαριώδη ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Επίθεση στο ΚΚΕ με αφορμή την οικονομική εξόρμηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξαπέλυσε η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς. «Το ΚΚΕ κοντά στο λαό και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Ελληνες ακουμπάει στο πρόβλημά τους με μια οικονομική εξόρμηση. Οικονομική εξόρμηση όχι για το λαό αλλά για το ΚΚΕ του λαού!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς, στην παιδαριώδη ανακοίνωσή της, όπου μάλιστα παρουσιάζει ως «παιδική εργασία» τη συμμετοχή των νεολαίων της ΚΝΕ στη μάχη για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος.

Απάντηση δίνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες και αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους, σε όλους εκείνους που, και αν ακόμα δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν το ρόλο που έχει το ΚΚΕ για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, της λαϊκής πάλης, της λαϊκής προοπτικής. Σε αυτούς που αναγνωρίζουν τη συμβολή των κομμουνιστών στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα αμφιθέατρα, στην οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων. Που αναγνωρίζουν ότι η ισχυροποίησή του αποτελεί όπλο του λαού, βασική προϋπόθεση για να αλλάξει ο συσχετισμός προς όφελός τους.

Με την ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν τους νέους να δουλεύουν 10 και 12 ώρες, χωρίς ωράριο και με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι: «Είναι αυτοί που νομιμοποιούν την εργασία ανηλίκων, αφού δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν νέους 15 έως 18 ετών, με "ειδικές συμβάσεις μαθητείας μέχρι ενός έτους" και να τους πληρώνουν με το 70% του κατώτερου μεροκάματου ή μισθού της ΕΓΣΣΕ. Με τα νέα μέτρα ενισχύουν τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς. Θέλουν τη νεολαία να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί».

Η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους νέους εργάτες, σπουδαστές, ανέργους, να ενισχύσουν άφοβα και θαρραλέα το ΚΚΕ. Παίρνοντας το κουπόνι της οικονομικής εξόρμησης στο χέρι, να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ, στη μάχη που δίνει για να μην περάσουν οι απειλές, οι συκοφαντίες της κυβέρνησης, των κομμάτων που υπηρετούν το σύστημα. Να στηρίξει και υλικά το ΚΚΕ, να δώσει τη μάχη για να αναπτυχθεί τώρα η κοινή λαϊκή δράση, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική των μονοπωλίων. Να γίνουν οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες, κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Πάλη με προοπτική την ανάπτυξη που βασίζεται στις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, χωρίς καπιταλιστές, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ