Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να «νεκρώσει» το πρώτο λιμάνι της χώρας

Σύσκεψη για την απεργία τη Δευτέρα στις 11 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ

Με πείσμα και ενθουσιασμό οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά «οργώνουν» χώρους δουλειάς, διοργανώνουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, προκαλούν συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων και γενικές συνελεύσεις, ώστε με τη 48ωρη απεργία να νεκρώσει το πρώτο λιμάνι της χώρας. Την Τρίτη 28 του Ιούνη, πρώτη μέρα της απεργίας, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.

Ετσι, σήμερα συνεδριάζουν οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) για να αποφασίσουν 48ωρη απεργία. Τη Δευτέρα, τα τρία σωματεία διοργανώνουν οργανωτική σύσκεψη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Συσκέψεις έχουν προγραμματίσει επίσης το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο ΕΚ Πειραιά και οι παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών ΟΛΠ την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο ΕΚΠ.

Γενικές συνελεύσεις για τη 48ωρη απεργία έχουν ξεκινήσει από χτες στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΚΑΓΚΕΟ, ΕΛΑΪΣ κ.λπ).

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ όπου τους «περνάει» υπονομεύουν ανοιχτά την απεργία. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στην ΠΝΟ απέρριψαν την πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων για 48ωρη απεργία. Το ίδιο και η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών ΠΕΝΕΝ, με πρόεδρο τον Αν. Νταλακογιώργο στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και επίσημο επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης στη διοίκηση του ΕΚ Πειραιά, με του οποίου την προτροπή απορρίφθηκε η πρόταση της ταξικής παράταξης του Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών, για 48ωρη απεργία. Προχτές το βράδυ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) Θάνος Βασιλόπουλος επίσης στέλεχος της Αυτόνομης, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου αυθαίρετα δεν έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση της αγωνιστικής παράταξης ΔΑΣ για 48ωρη απεργία με πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κλάδου για να αποσπάσει απόφαση για 48ωρη απεργία με το πλαίσιο της ΓΣΕΕ. Δεν επέτρεψε να γίνει συζήτηση, βάζοντας τον Γ. Ρωμανιά, επί δυόμισι ώρες να ...«ενημερώνει» για το ασφαλιστικό, αδειάζοντας την αίθουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ