Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Με αφορμή την «Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών», οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ σε 4ωρη στάση εργασίας. Στις 11 π.μ., θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας απαντήσεις για όσα διαρρέονται στον Τύπο περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του ΟΚΑΝΑ, που θα οδηγήσει και σε συρρίκνωση των δομών πρόληψης με βάση το νομικό πλαίσιο που ορίζει την αλληλεξάρτησή τους με τον ΟΚΑΝΑ.

Φεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνουν τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) σε Λιβαδειά, Κέρκυρα, Χανιά.

Πλατύ άνοιγμα στις γειτονιές της πόλης διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης, Συκεών, Ευόσμου - Κορδελιού και τους Συλλόγους Γυναικών Τούμπας, Καλαμαριάς, «Πανδημοκρατικού». Απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα αντίστασης απέναντι στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που καλούν το λαό να θυσιάσει ουσιαστικά τη ζωή του και στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης, υποβάθμισης της πρόληψης, πριμοδότησης των υποκατάστατων και αποποινικοποίησης των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζει εξορμήσεις την Κυριακή 26 Ιούνη:

Με τη Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης, στις 7 μ.μ., με αφετηρία το πρώην Δημαρχείο Πολίχνης. Με τη Λαϊκή Επιτροπή Συκεών, στις 7 μ.μ., με αφετηρία το πρώην Δημαρχείο Συκεών. Με τη Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου - Κορδελιού, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου.

Τη Δευτέρα 27 Ιούνη:

Με τον Πανδημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ναυαρίνου. Με το Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς, στις 7 μ.μ., στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς. Με το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Τούμπας, στις 7 μ.μ., στα στέκια της Λαμπράκη.

Πολιτιστικές και άλλες δράσεις

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΚΕΘΕΑ, ενώ αύριο τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ θα βρίσκονται στο Σύνταγμα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, σε ένα φεστιβάλ ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για όλες τις μορφές εθισμού.

Αύριο, Σάββατο, στις 9 το βράδυ, η μονάδα απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του ΨΝΑ πραγματοποιεί συναυλία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και την Κυριακή, 26 Ιούνη, θεατρική παράσταση και συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω «Αλέξης Μινωτής» (Ιερά Οδός και Δαρδανελίων), στις 9 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ