Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τους εργάτες στο εργοστάσιο «Πλαίσιο»

Προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Κλάδων - Μαθητείας της ΚΝΕ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στο πλευρό των εργατών της επιχείρησης κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, που νυχθημερόν περιφρουρούν το εργοστάσιο και τα εμπορεύματα για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν οι εργοδότες, βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης νεολαίοι της ΚΝΕ και εργαζόμενοι άλλων εργοστασίων που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα. Συμμετείχαν στην προφεστιβαλική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Κλάδων - Μαθητείας της ΚΝΕ, που κορυφώθηκε με λαϊκό γλέντι στην είσοδο του εργοστασίου.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. «Εδώ στην παραγωγική διαδικασία, στη σύγκρουση με την εργοδοσία, κρύβεται η μεγαλύτερη αλήθεια, από όλα τα δελτία ειδήσεων, από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των μεγαλοεπιχειρηματιών που μας έχουν γανιάσει το κεφάλι. Το ΠΛΑΙΣΙΟ ήταν ένα εργοστάσιο παραγωγικό και κερδοφόρο, που προτίμησαν να το κλείσουν, να μαζέψουν τα κέρδη τους και να τα επενδύσουν κάπου που θα τους αποφέρουν περισσότερα και μεγαλύτερα κέρδη, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή κλείνουν μια σειρά από εργοστάσια, όχι επειδή δεν χρειάζονται, ούτε επειδή είναι υψηλοί οι μισθοί, αλλά επειδή δεν είναι όσο κερδοφόρα θέλουν οι καπιταλιστές», σημείωσε.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ