Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εμπρηστές»... «Εν Ενεργεία»

Το θέατρο «Εν Ενεργεία» παρουσιάζει το έργο «Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές», του Μαξ Φρις. Οι παραστάσεις θα δοθούν, 26-31/1, στο «Βαφοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο, γραμμένο στη δεκαετία του '50, αλληγορεί για την άνοδο του ναζισμού. Η αλήθεια του, όμως, πηγαίνει βαθύτερα, αγγίζει τα μεγάλα οικουμενικά προβλήματα της εποχής μας. Με τον μεγεθυντικό φακό στραμμένο στη ζωή ενός αστού, σκαλίζει τις ενοχές και τις αυταπάτες του, τη δική του μοιραία «λογική». Επηρεασμένος από τον Μπρεχτ και το «θέατρο του παραλόγου», ο Φρις γράφει μια καυστική κωμωδία. Αποηρωποιεί και σαρκάζει τον άνθρωπο που δε διδάσκεται από το παρελθόν και δέχεται μοιρολατρικά όλα τα δεινά. Προκαλεί το θεατή να δώσει απαντήσεις.

Η σκηνοθεσία είναι του Στέργιου Καλφόπουλου. Στα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική επιμέλεια και τις χορογραφίες, συνεργάστηκε όλη η ομάδα. Παίζουν: Χρ. Καπράλος, Θόδ. Κοτανίδης, Γ. Σουβατζής, Αθ. Νάννου, Στ. Τσακανίκα. Το χορό απαρτίζουν οι: Γ. Καλαϊτζής, Γ. Μπίρμπος, Στ. Τσακανίκα, Φ. Σαπουντζή, Ε. Τζούρη, Β. Χατζημαυρίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ