Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ - ΑΡΜΕΝΙΑ
Χωρίς συμφωνία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΚΑΖΑΝ.--

Χωρίς συμφωνία κατέληξε η συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, Ιλχάμ Αλίγιεφ και Σερζ Σαργσιάν στη ρωσική πόλη Καζάν, παρουσία του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ανακοινώθηκε ωστόσο πως σημειώθηκε «κάποια πρόοδος» στις συνομιλίες των δύο πλευρών σχετικά με το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που τα τελευταία 20 χρόνια αποτελεί μια μόνιμη πηγή έντασης στην περιοχή του Καυκάσου.

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως οι δύο Πρόεδροι αναμενόταν να υπογράψουν συμφωνία που θα τους δεσμεύει στη μη χρήση βίας για την επίλυση της διαμάχης του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε αυτό το κλίμα ήταν και η τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τους Αλίγιεφ και Σαργσιάν, που υποστήριξε πως «ήρθε η στιγμή για όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις να λάβουν το αποφασιστικό βήμα για μια ειρηνευτική επίλυση».

Υπενθυμίζεται πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι επαρχία του Αζερμπαϊτζάν που κατοικείται από Αρμένιους και είχε κηρύξει την «ανεξαρτησία» του το 1991 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ