Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκή αξιοπρέπεια είναι το εξής: «Δε σας φοβόμαστε»!

Τα νέα μέτρα για τις αποδείξεις σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Μιλώντας σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Λιονταριών του Ηρακλείου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι στον εφαρμοστικό νόμο του «Μεσοπρόθεσμου» ζητείται επιστροφή χρημάτων από αυτούς που είχαν επιστροφή φόρου λόγω αποδείξεων. Είπε η Αλέκα Παπαρήγα για το συγκεκριμένο ζήτημα:

«Το ακούσατε; Μας έβαλαν να μαζεύουμε αποδείξεις. Τις ήθελαν τις αποδείξεις για να εισπράττεται ο ΦΠΑ, να πιάσουν τους μπαταξήδες. Αφού πάμε τις αποδείξεις - και σημειωτέον, έβγαλαν τις αποδείξεις της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, και μας ζητάνε να πάμε αποδείξεις από "Μπόντι λάιν", από κάτι τέτοια και από εγχειρήσεις για λίφτινγκ - κι ο κόσμος πήγε αποδείξεις. Ανακάλυψαν τώρα ότι οι αποδείξεις του λαού από αυτά που οι ίδιοι ζητούσαν να πας, είναι τόσες που πρέπει να τους επιστρέψουν φόρο. Πριν έρθω εδώ, έλεγαν το εξής πράγμα: Οτι αν είναι ένας να έχει επιστροφή φόρου 1.300 ευρώ, θα του επιστρέψουν 300 ευρώ. Τώρα ζητάνε από όσους έχουν επιστροφή, να επιστρέψουν στο κράτος την επιστροφή φόρου. Μα τι άλλο θέλετε; Θα υποκύψουμε λοιπόν στα τρομοκρατικά τους διλήμματα; Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;

Από αυτή την άποψη αυτό θα πει λαϊκή αξιοπρέπεια: Λαϊκή αξιοπρέπεια δεν είναι να ξεγυμνωθούμε στην πλουτοκρατία και στους πιστωτές, που είναι οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι. Λαϊκή αξιοπρέπεια είναι το εξής πράγμα: Δε σας φοβόμαστε, κύριοι. Θα μπούμε στο δρόμο του αγώνα, κι εκεί θα κάνουμε θυσίες, αλλά θα κάνουμε θυσίες για να δούμε άσπρη μέρα στην πορεία. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποτασσόμαστε! Και στο κάτω κάτω, για κάθε λαό - και για τον ελληνικό και για τον γαλλικό και για τον γερμανικό, γιατί αυτά που λέμε δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα και όπως διεθνοποιείται η αντίδραση πρέπει να διεθνοποιείται και η ταξική πάλη - υπάρχει μια Βαστίλη που πρέπει να την καταλάβει. Διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ