Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΚΡΟΑΤΙΑ
«Πράσινο φως» για ένταξη αλλά με μηχανισμούς «επιτήρησης»...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Κροατίας στην ΕΕ παρά την αντίθετη άποψη μεγάλου μέρους των περίπου 4.400.000 Κροατών, αποφάσισαν χτες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ωστόσο, φρόντισαν να θέσουν σε εφαρμογή και ένα μηχανισμό «επιτήρησης,» για να διασφαλιστεί ότι το Ζάγκρεμπ θα τηρήσει «όλες» τις αντιλαϊκές «δεσμεύσεις» προς όφελος του μεγάλου (ξένου και ντόπιου) κεφαλαίου και τις υποτιθέμενες «μεταρρυθμίσεις» για την ...«πάταξη της διαφθοράς» μέχρι την επικύρωση της συνθήκης ένταξης. Μετά την υπογραφή της ενταξιακής συνθήκης, γύρω στα μέσα του ερχόμενου Δεκέμβρη, θα οργανωθεί στην Κροατία δημοψήφισμα με προφανή την εντατική χρήση κάθε διαθέσιμης μηχανής προπαγάνδας υπέρ της ΕΕ. Αν οι Κροάτες επικυρώσουν τη συνθήκη, τότε η χώρα θα γίνει το 28ο μέλος της ΕΕ την 1η Ιούλη του 2013.

Οι ηγέτες της ΕΕ φρόντισαν να ενθαρρύνουν τις ενταξιακές προσπάθειες της Σερβίας, χαρακτηρίζοντας «θετικό βήμα» την πρόσφατη σύλληψη του ε.α. στρατηγού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ