Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Στα δικαστήρια έσυρε την απεργία στη ΔΕΗ

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της προσφυγής για την επόμενη Δευτέρα και η απεργία συνεχίζεται κανονικά

Στον εκφοβισμό των απεργών στη ΔΕΗ και συνολικά των εργαζομένων, μπροστά και στην πανεργατική 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη, αποσκοπεί η ενέργεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τους σύρει στα δικαστήρια για να σταματήσει την απεργία τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προσέφυγε στα δικαστήρια απαιτώντας να κριθεί η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ παράνομη και καταχρηστική. Για να δικαιολογήσει την απαίτησή της, ισχυρίστηκε ότι από χτες το πρωί η παρεχόμενη ηλεκτρική ισχύς ήταν ιδιαίτερα μειωμένη και θα δημιουργούσε σωρεία προβλημάτων. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η γνωστοποίηση της προσφυγής της στους απεργούς έγινε μόνο 75 λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδίκασή της! Ενώ τα μέσα ενημέρωσης το ήξεραν πολλές ώρες νωρίτερα.

Η αντίδραση στην ενέργεια της κυβέρνησης ήταν η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα γραφεία της Ομοσπονδίας (ΓΕΝΟΠ) και πορεία μέχρι τα δικαστήρια στην Ευελπίδων. Τελικά, ύστερα από αίτημα της ΓΕΝΟΠ η εκδίκαση της προσφυγής αναβλήθηκε και θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι. Ετσι, η απεργία συνεχίζεται κανονικά τουλάχιστον μέχρι τη μέρα εκείνη.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή στα δικαστήρια έγινε ενώ είχε προηγηθεί - προχτές το βράδυ - η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλου με τη ΓΕΝΟΠ. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και οι αντεργατικοί σχεδιασμοί θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Ακόμα προσπάθησε να σταματήσει την απεργία με τον ισχυρισμό ότι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα ξεκινήσει αμέσως, αλλά μερικούς μήνες μετά!

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χτες ότι, λόγω της απεργίας, βγήκαν εκτός ακόμη 3 θερμικές μονάδες, συνολικής ισχύος 750 MW κι ακόμη μία 270 MW, λόγω βλάβης. Επίσης, η χρονική διάρκεια των προγραμματισμένων διακοπών αυξήθηκε στη μιάμιση ώρα και σε Κρήτη - Ρόδο στα 40 λεπτά.

  • Συνάντηση με τους απεργούς της ΔΕΗ, στο Βόλο, είχε ο Απ. Νάνος, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους. Μεταξύ άλλων ο Απ. Νάνος κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην πάλη τους. «Απαιτείται να χτιστεί μέτωπο ταξικής ενότητας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Ενέργεια, αλλά και των άλλων κλάδων, για τους παραπάνω στόχους και κάθε στόχο που αφορά τη διεκδίκηση αιτημάτων που αφορούν σύγχρονα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ