Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΓΣΕΕ για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει πως «κάθε πόλεμος είναι καταστροφικός, οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στην καρδιά των Βαλκανίων, δημιούργησαν από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον πλανήτη. Η χρησιμοποίηση "νέων όπλων" απεμπλουτισμένου ουρανίου και η καταστροφή πετροχημικών βιομηχανιών, εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαϊκών εγκαταστάσεων ξετύλιξαν ένα εφιαλτικό σενάριο για την ευρύτερη περιοχή».

«Η κατάσταση - συνεχίζει - στις βομβαρδισμένες περιοχές έξω και πέρα από την καταστροφή της παραγωγικής βάσης των περιοχών, δημιουργεί οργουελικό τοπίο με τη ρύπανση του περιβάλλοντος».

Η ΓΣΕΕ εκτιμά και προτείνει «ενίσχυση του φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, απαγόρευση των όπλων που προκαλούν ρύπανση, ραδιενεργό, χημική του περιβάλλοντος, άμεση έναρξη απορρύπανσης των πληγέντων περιοχών, επίσημη ενημέρωση του ελληνικού λαού, να γίνει επιστημονική έρευνα για την πιθανή τροποποίηση του γονιδιακού υλικού από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, να ενταχθούν στις διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, οι στρατιωτικοί» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ