Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ανακληθεί η τρομοκρατική απόλυση

Την τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης Δέσποινας Σταυρίδου από τα παιδικά χωριά SOS, παραμονές της 48ωρης απεργίας κατήγγειλαν χτες με παράσταση διαμαρτυρίας στα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη και στη διοίκηση τους στο κέντρο της Αθήνας το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Συναφών Χώρων και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Οπως κατήγγειλαν, η απόλυση έγινε την περασμένη Παρασκευή αφού η εργαζόμενη αρνήθηκε να πάρει αναγκαστική άδεια υπογράφοντας και ένα κείμενο που ήταν προσβλητικό για την ίδια. Η εργαζόμενη εργάζεται στα παιδικά χωριά SOS απ' το 2006 ως Μητέρα SOS. Η διοίκηση απαίτησε απ' την εργαζόμενη να πάρει αναγκαστική άδεια με αποδοχές υπογράφοντας ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα ότι δεν έχει το τελευταίο διάστημα «πνεύμα συνεργασίας» και ότι αρνείται να δεχτεί την εντολή της διοίκησης να της ανατεθούν περισσότερα παιδιά, ενώ ήδη είναι υπεύθυνη για πέντε παιδιά!

Το Σωματείο και η ΟΓΕ κατήγγειλαν ότι η εργαζόμενη απολύθηκε για τη συνδικαλιστική της δράση γιατί γνώριζε και αναδείκνυε με τη δράση της τα προβλήματα που υπήρχαν στα παιδικά χωριά SOS, και είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι θα πάρει μέρος στην 48ωρη απεργία. Απαίτησαν την ανάκληση της απόλυσης, διαμηνύοντας στην εργοδοσία ότι η απόλυση δε θα περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ