Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ALTER»
Εν αναμονή δικαστικής απόφασης

Συζητήθηκε χτες η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

Συζητήθηκε χτες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» Κ. Γιαννίκος και Γ. Κουρής για υπαγωγή στο άρθρο 99 του ν. 3588/2007, ενώ η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου ενάμιση μήνα. Την ίδια στιγμή, χτες το δικαστήριο δεν ανανέωσε την προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων του «ALTER», με αποτέλεσμα από αύριο Τετάρτη 6 Ιούλη και έπειτα, όσοι πιστωτές έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουν στην κατοχή τους σχετική δικαστική απόφαση, μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του σταθμού.

Υπέρ της υπαγωγής στο άρθρο 99 τάχθηκαν η «Argo fund» καθώς και οι δύο διαφημιστικές εταιρείες «MASS» και «ΑΤΤΡ». Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ ζήτησαν να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, η ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί) δεν εξέφρασε άποψη ούτε υπέρ ούτε κατά. Να εξαιρεθεί από τη διαδικασία συνδιαλλαγής ζήτησε και ο ΕΔΟΕΑΠ, ενώ κατά της υπαγωγής τάχτηκαν τόσο η εταιρεία «Interstar Security» όσο και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου στο Μπουρνάζι, «Κλεάνθης Κουκίας ΟΕ».

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν και ο οικονομικός διευθυντής του σταθμού, Θεοφύλακτος Οικονομίδης, ο οποίος είπε ότι τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 220 εκατομμύρια ευρώ, οι οφειλές προς το Δημόσιο στα 94 εκατ. και προς τους εργαζόμενους στα 2,5 εκατ. ευρώ. Είπε, επίσης, ότι το νέο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει κεφαλαιοποίηση χρεών τραπεζών (ισχυρίστηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζών έχει συμφωνήσει στις διαπραγματεύσεις) και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με νέο επενδυτή την «Argo fund». Παράλληλα, είπε ότι εντός φθινοπώρου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συνδιαλλαγής, θα γίνει και η εκταμίευση χρημάτων από την «Argo fund» και σε πρώτη φάση θα εκταμιευθούν περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν δεν εκδοθεί ομολογιακό δάνειο θα εκταμιευθούν ακόμη πέντε εκατομμύρια. Ισχυρίστηκε δε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2013 η εταιρεία θα είναι πλέον κερδοφόρα. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους είπε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε απολύσεις, διότι σε άλλη περίπτωση δεν θα ενδιαφερόταν κανένας επενδυτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ