Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Καταγγέλλει τρομοκρατικές απολύσεις μελών του

Τις τρομοκρατικές απολύσεις 4 εργαζόμενων φοιτητών που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αλλά και τον αυταρχισμό και τις απειλές σε δεκάδες ακόμα άλλους εργαζόμενους φοιτητές, καταγγέλλει το ΜΑΣ. Πρόκειται για φοιτητές στα ΤΕΙ Αθήνας, στο Πάντειο, στην ΑΣΟΕΕ και τη Νομική που απολύθηκαν επειδή απήργησαν στη 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ καλεί όλους τους σπουδαστές από εργατικές, λαϊκές οικογένειες, που σήμερα χτυπιούνται από την πολιτική του κεφαλαίου να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και τα ταξικά συνδικάτα. Ζητά, επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια και οι σύλλογοι να πάρουν αποφάσεις αλληλεγγύης, καταδίκης και να ζητήσουν την ανάκληση των απολύσεων των φοιτητών και σπουδαστών.

Οπως τονίζει το ΜΑΣ, «οι απολύσεις που γίνονται από την εργοδοσία, πάνε χέρι χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των μονοπωλίων, με τα οποία ο νέος θα αναγκάζεται να δουλέψει με 500 ευρώ ανασφάλιστος και σε συνθήκες γαλέρας. Η 48ωρη απεργία ήταν πετυχημένη, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι άφησαν στην άκρη την εργοδοτική τρομοκρατία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, συμμετέχοντας στην απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

«Φάνηκε ποιος αγώνας είναι αυτός που τους ενοχλεί, που τους βάζει εμπόδια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει. Είναι αυτός ο αγώνας που αναδεικνύει τον υπεύθυνο, καλεί τους εργαζόμενους σε ουσιαστική σύγκρουση, βάζει το σύνολο των πραγματικών αναγκών, να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Γι' αυτό η εργοδοσία, τα κόμματά της και τα "αριστερά" λιβανιστήρια τους, χειροκροτούν τις "πλατείες", αλλά ποτέ δε χειροκρότησαν τους απεργούς. Αντιθέτως, τρομοκρατούν με απολύσεις, με προβοκάτσιες, με καταστολή», σημειώνει το ΜΑΣ, καλώντας: «Κανένας μόνος του μπροστά στην κρίση και την εργοδοτική τρομοκρατία!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ