Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΠΕ
Να μην υπογράψει κανείς ατομική σύμβαση

Να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να διεκδικήσουν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΣΣΕ) ανάλογη με τις ανάγκες τους, καλούν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων ΕΛΠΕ», τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) που επιδιώκει να επιβάλει νέα επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία οδηγεί στη μείωση των μισθών, τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, την αύξηση των ωρών εργασίας και άλλα. Από αύριο, και από τη στιγμή που δεν έχει επέλθει συμφωνία με το επιχειρησιακό σωματείο (ΠΣΕΕΠ), η εργοδοσία έχει ανακοινώσει και απειλεί ότι θα καλέσει τους εργαζόμενους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Να σημειωθεί ότι το ΠΣΕΕΠ έχει πάρει απόφαση για την έναρξη 10ήμερης απεργίας που ξεκινά το Σάββατο 9 Ιούλη.

Η πρόταση της ΠΑΣΚΕ είναι «σύμβαση να 'ναι και ό,τι να 'ναι» που υποτάσσει τους εργαζόμενους στις ορέξεις της εργοδοσίας. Η πλειοψηφία του ΔΣ (συγκροτείται από τη ΔΑΚΕ και δυνάμεις που προέρχονται από ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), προβάλλει και αυτή τη λογική των «διαλόγων» υπηρετώντας τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και όχι της σύγκρουσης. Οπως και η ΠΑΣΚΕ ταυτίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά της επιχείρησης.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» αναδεικνύει την ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι την οργάνωση του αγώνα τους στα χέρια τους. Να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, να αποκλείσουν το έργο στις ΒΕΕ και να αντισταθούν στους εκβιασμούς. Ακόμα, υπογραμμίζουν ότι στην επίθεση που δέχεται συνολικά η εργατική τάξη μπορεί να μπει φρένο «μόνο με όρους αντεπίθεσης και ρήξης σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας. (...) Αγώνας με στόχο και προοπτική την κοινωνία που θα κάνουν κουμάντο οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και παραγωγοί του πλούτου, δηλαδή οι εργαζόμενοι και όχι οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό». Καταλήγοντας τονίζει: «Γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα και στα ΕΛΠΕ δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους εργαζόμενους σε αυτήν την κατεύθυνση. Απαιτείται αλλαγή συσχετισμού δύναμης στο σωματείο, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και στο κλαδικό Σωματείο Ενέργειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ