Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
«Λουκέτο» και πρόστιμα

Την οριστική διακοπή λειτουργίας ενός ακόμη τηλεοπτικού σταθμού και μια σειρά από πρόστιμα, αποφάσισε, στη χτεσινή συνεδρίασή της, η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Συγκεκριμένα, μετά τον «TV Θεσσαλονίκη», «λουκέτο» μπήκε και στον «DSI TV» της Δράμας. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης είπε ότι οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού δεν απέστειλαν τα ζητηθέντα στοιχεία που προβλέπει το ΠΔ 310/96 (μετοχική σύνθεση, «πόθεν έσχες») από το 2004 έως και φέτος. Παράλληλα, δεν απέστειλαν ούτε οικονομικά στοιχεία για τη βιωσιμότητα του σταθμού, καθώς για την ίδια χρονική περίοδο, πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί (συνολικής αξίας 130.000 ευρώ) δεν έχουν καταβληθεί.

Κατά τα λοιπά, χτες η Ολομέλεια επέβαλε πρόστιμα σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς συνολικού ύψους 91.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το ποσό των 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο STAR για προβολή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 3.3.2011 συγκεκαλυμμένης διαφήμισης της σχολής δημοσιογραφίας του σταθμού. Παράλληλα, στο ίδιο δελτίο ειδήσεων υπήρξε παράβαση περί προστασίας ανηλίκων.

Το ίδιο ποσό των 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό «Δραμινό Κανάλι» Δράμας για παράλειψη υποβολής στο ΕΣΡ στοιχείων που αφορά τη ροή προγράμματος. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ «τιμωρήθηκε» με 15.000 ευρώ για την προβολή της ξένης ταινίας «Τροπική καταιγίδα», με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε η προσήκουσα σήμανση, ενώ στην ταινία υπήρχαν πολλές σκηνές βίας. Για υποβάθμιση γλώσσας στον «Ηi TV» Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 (εκπομπή «Τομές», στις 19.1.2011).

Στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο» Σερρών επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 15.000 ευρώ για υπέρβαση χρόνου δικτύωσης και χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το ΕΣΡ, με τον τηλεοπτικό σταθμό MAD. Επίσης, από 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Σκιάθος 96,4» και «ΑΛΦΑ ΣΚΑΪ» Μαγνησίας για μη αποστολή ζητηθέντων στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ