Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προβοκάτσια και αυταρχισμός

Με προβοκάτσια και αυταρχισμό απάντησε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών (ΥΠΟΜΕΔΙ) στους εργαζόμενους που χτες το πρωί έκαναν στάση εργασίας ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις και τη μείωση των αποδοχών τους (απόρροια της μετάταξης). Στο πλαίσιο της στάσης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο στο Χολαργό και η Επιτροπή τους ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Η ηγεσία του υπουργείου ήθελε η συνάντηση να γίνει αργά το μεσημέρι, αφού θα είχε λήξει η στάση, χωρίς τους εργαζόμενους παρόντες. Η Επιτροπή απαίτησε η συνάντηση να γίνει άμεσα. Το υπουργείο αντέδρασε ισχυριζόμενο ότι τα τέσσερα άτομα που αποτελούσαν την Επιτροπή κάνουν κατάληψη (!) και πως για αυτό το λόγο δεν θα δεχθεί να γίνει και η προγραμματισμένη συνάντηση με τους οδηγούς ταξί που εκείνη την ώρα έκαναν κινητοποίηση! Η πραγματικότητα είναι ότι άνθρωποι του υπουργού κλείδωσαν τις πόρτες μην αφήνοντας την Επιτροπή να δει τον υπουργό αλλά και να μην μπορεί να φύγει, προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων. Ακόμα χειρότερα, το υπουργείο σε μια επίδειξη αυταρχισμού ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον αυτών που δήθεν έκαναν κατάληψη.

Να σημειωθεί ότι οι «επίσημοι» συνδικαλιστές που ανήκουν στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έχουν εισπράξει την έντονη αποδοκιμασία από τους εργαζόμενους γιατί έκαναν χρήση της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας για να μη μεταταχθούν! Τη στάση αυτή απέρριψαν εξαρχής οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ