Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Μέρα πανελλαδικής δράσης στις 13 Ιούλη

Με την ορμή και την πλούσια εμπειρία από τη μάχη και της τελευταίας 48ωρης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τη δράση τους ώστε η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και οργή στον κλάδο να μετατραπεί σε συμμετοχή στον αγώνα, σε οργανωμένη δράση, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ενάντια στη σφοδρή αντεργατική επίθεση. Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί το κάλεσμα που απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία στους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου για μαζική συμμετοχή, μέσα από τα σωματεία τους, τις επιτροπές αγώνα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, σε ημέρα Πανελλαδικής Δράσης, την Τετάρτη 13 Ιούλη.

Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «εμείς οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό φτάσαμε στα όριά μας.

Η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση, η οργή μας είναι πολύ μεγάλη. Αυτά πρέπει να μετατρέψουμε σε οργανωμένη δράση, σε συμμετοχή, σε αγώνα για τη ζωή, μέσα από την εγγραφή στα σωματεία μας, την ενημέρωση για τα δικαιώματά μας, την εξασφάλιση και διατήρηση ταξικής πορείας των σωματείων, την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης όπου σήμερα κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που είναι μέρος του προβλήματος.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και άλλων κλάδων. Μόνο έτσι θα ενισχύσουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τις δυνάμεις του σε όλη τη χώρα, που αγωνίζονται ασυμβίβαστα, ανυποχώρητα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, αλλά και ενάντια σε όσους την υλοποιούν. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε την κοινωνική συμμαχία με τους μικρομαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες, τους σπουδαστές και τις γυναίκες, που είναι αναγκαία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ