Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Απολύσεις και ανατροπές σε βάρος των εργατών

Εντείνεται η εργοδοτική επίθεση σε όλους τους κλάδους. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μειώσεις στα ωράρια, επιδιώκουν να φορτώσουν τη δική τους κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, μειώνοντας το εργασιακό κόστος.

Στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών ALTEC, έγιναν 5 απολύσεις, σε Αθήνα (3) και Θεσσαλονίκη (2). Οι εργαζόμενοι στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων που έκανε η εργοδοσία μία μόλις μέρα μετά την 48ωρη πανεργατική απεργία, προχωρούν σήμερα σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ.. Την απόφαση των εργαζομένων να αντιδράσουν αγωνιστικά στην επίθεση της εργοδοσίας, στηρίζει το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.

Στην ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ», στο Βασιλικό Εύβοιας, η εργοδοσία της «ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ» προχώρησε σε άλλες 15 απολύσεις. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί περίπου 250 εργαζόμενοι, με την εργοδοσία να αξιοποιεί στο έπακρο το θεσμικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ όσες τριμερείς συναντήσεις έχουν γίνει, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Μείωση ωραρίου στη LAVIPHARM

Ο φαρμακευτικός όμιλος LAVIPHARM, μετά το μπαράζ απολύσεων, τώρα ζητάει και μείωση του ωραρίου. Παρά τα τεράστια κέρδη της, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής, η επιχείρηση αφού προχώρησε σε απολύσεις δεκάδων εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο και κλείσιμο τμήματος που διακινούσε φάρμακα, τώρα ζητάει από τις δέκα περίπου εργαζόμενες στο τμήμα τηλεφωνικών παραγγελιών να αλλάξουν τη σύμβασή τους από 8ωρο σε 6ωρο. Χθες και προχθές το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Φαρμάκου βρέθηκαν στην επιχείρηση και μίλησαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν προβληματισμένοι μα και αποφασισμένοι να μη δεχτούν το νέο εκβιασμό.

Χθες το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι βγήκαν από τη δουλειά τους και συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο συζητώντας με τους συνδικαλιστές. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συστήσουν εργοστασιακή Επιτροπή Αγώνα. Προκλητική εμφανίστηκε η εργοδοσία σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές λέγοντας πως δεν πάνε καλά τα πράγματα και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλλουν για να μη χαθούν θέσεις εργασίας! Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία «για το Α' τρίμηνο του 2011, ο όμιλος LAVIPHARM παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 20% και σημαντική άνοδο των εξαγωγών της κατά 27,1%», σημειώνει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ