Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από τη χτεσινή κινητοποίηση συμβασιούχων και σωματείων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση συμβασιούχων και σωματείων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χθες το πρωί τα Σωματεία των Δήμων Πετρούπολης - Καματερού, Περάματος και Διονύσου, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους αυτούς και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Στο πλάι τους βρέθηκαν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής του Δήμου Πετρούπολης και η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ στο Διόνυσο, Ζωή Σώκου.

Βασικό αίτημα των σωματείων είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη δικαιώματα. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πετρούπολης, με εισήγηση του κομμουνιστή δημάρχου, έχει πάρει απόφαση να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος, στηρίζοντας το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ανάλογη απόφαση πήρε και ο Δήμος Διονύσου, ύστερα από την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι και το σωματείο έχοντας ως όπλο και την απόφαση της Πετρούπολης.

Με τη χθεσινή κινητοποίηση, οι συμβασιούχοι πίεσαν την κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη που της αναλογεί και να κάνει πράξη αυτές τις αποφάσεις. Αντιπροσωπεία των σωματείων και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής συναντήθηκε με τον Πάρι Κουκουλόπουλο, υφυπουργό Εσωτερικών, απαιτώντας να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων. Ο Π. Κουκουλόπουλος είπε ότι εφόσον υπάρχουν οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, πρέπει να οριστεί συνάντηση των δημάρχων και των σωματείων. Η συνάντηση ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να απαντήσουν ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων που στηρίζονται από τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτάνει πια με την εργασιακή ομηρία και την επισφάλεια! (2023-04-06 00:00:00.0)
Να είναι ισότιμα μέλη στα σωματεία όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους (2017-12-07 00:00:00.0)
Σήμερα η νέα απεργία και η πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα (2017-06-29 00:00:00.0)
Πλατιά σύσκεψη ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων (2010-12-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ (2010-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ