Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνοι σχεδιασμοί για τις μεταμοσχεύσεις...

Μια ακόμα επικοινωνιακού τύπου εκδήλωση για τις μεταμοσχεύσεις, προκειμένου να εμφανιστεί ότι από το υπουργείο Υγείας γίνονται παρεμβάσεις που προάγουν τη δωρεά οργάνων στη χώρα μας, διοργάνωσε προχτές στο Ζάππειο η ηγεσία του υπουργείου.

Η χώρα μας είναι τελευταία στην Ευρώπη στη δωρεά οργάνων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να περιμένουν σε λίστες αναμονής ή να πεθαίνουν περιμένοντας για μόσχευμα. Ωστόσο, το αρμόδιο υπουργείο - μέσα και από το τελευταίο νομοσχέδιο - παίρνει μέτρα που όχι μόνο δε βελτιώνουν τη σημερινή κατάσταση, αλλά αντίθετα θα την επιδεινώσουν, σε συνδυασμό και με την αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών των δαπανών για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υπεραμύνθηκε του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, κάνει το πρώτο βήμα για να μπει ο επιχειρηματικός τομέας στις μεταμοσχεύσεις των συμπαγών οργάνων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πιστοποιούνται σε πρώτη φάση ως μονάδες αφαίρεσης οργάνων. Και αυτά, όταν στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που δείχνει ότι αποτρεπτικά για τη δωρεά οργάνων στη χώρα μας λειτουργεί η καχυποψία για φαινόμενα εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης της προσφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ