Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε αργά το βράδυ της Πέμπτης την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τις γυναίκες από τα 55 στα 60 χρόνια και για τους άνδρες δημόσιους υπαλλήλους από τα 60 στα 62 χρόνια αρχής γενομένης από την 1η Γενάρη του 2012. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα από τα μέτρα που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να λάβει το δάνειο των 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Επαφές τόσο με τη λιβυκή ηγεσία όσο και με το αντικαθεστωτικό συμβούλιο έχει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν, αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τη διασφάλιση ανθρωπιστικών οδών καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων και τροφίμων σε όλες τις περιοχές.

ΓΚΡΑΝΤ ΡΑΠΙΝΤΣ.-- Τέλος στη ζωή του έβαλε χτες ο 34χρονος Ρόντρικ Ντάντζλερ αφού προηγούμενα είχε σκοτώσει επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σε δύο σπίτια στο δυτικό Μίσιγκαν και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί του τρεις ομήρους τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική καταδίωξη με ανταλλαγή πυρών. Οι αρχές, που δε γνωρίζουν το κίνητρό του, εκτίμησαν πως ένα από τα θύματά του ήταν η κόρη του και ένα άλλο η πρώην σύντροφός του, ενώ σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του, πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί και έπασχε από μανιοκατάθλιψη.

ΡΩΜΗ.-- Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Republica» πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2013 και πως υποψήφιος πρωθυπουργός θα είναι ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης και γραμματέας του κόμματος του «Λαού της Ελευθερίας», Αντζελίνο Αλφάνο. Πρόσθεσε, ότι επιθυμεί να αναλάβει το ρόλο «μέντορα» στην παράταξή του και να λειτουργήσει «ως σοφός πατέρας» και να οικοδομήσει «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην Ιταλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ