Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Συμπαράσταση στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας

Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του ΕΚ στην Τουρκία, με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκη

Οευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης συμμετείχε σε αποστολή της Πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία, στις 23 και 24 Ιανουαρίου.

Σκοπός της αποστολής ήταν η επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης στις τουρκικές φυλακές και η εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Πραγματοποίησε επαφές με οικογένειες πολιτικών κρατουμένων, καθώς επίσης με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Δικηγορικό Σύλλογο Κωνσταντινούπολης και τα πολιτικά κόμματα HADEP, EMEP, SIP και ODP.

Η εικόνα που προκύπτει για την κατάσταση στις τουρκικές φυλακές και ιδιαίτερα για τους απεργούς πείνας, είναι τραγική και πολύ δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Το τουρκικό καθεστώς φαίνεται αποφασισμένο να καταπνίξει κάθε μορφή αντίστασης στις φυλακές και προτιμά να σκοτώσει τους πολιτικούς κρατουμένους, όπως έκανε στις 19 Δεκέμβρη, παρά να τους επιτρέψει να πεθάνουν από την απεργία πείνας και πολύ περισσότερο να δεχτεί τα αιτήματά τους για στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και μη απομόνωση.

Ο Κώστας Αλυσανδράκης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού γενικότερα, στους πολιτικούς κρατουμένους και στον τουρκικό λαό, που παλεύουν για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα και πάλη των πολιτικών κρατουμένων και των οικογενειών τους, για την επίτευξη του στόχου τους, ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Καταδίκασε την υποκριτική στάση της ΕΕ, που όχι μόνο δε συγκινείται με τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος στις φυλακές, αλλά υποθάλπει τέτοιες ενέργειες, στηρίζοντας το καθεστώς αυτό στην πράξη. Εδωσε, επίσης, τη διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος συμπαράστασης στην Ελλάδα και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ