Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο σπίτι του Διαμαντή

Το Διήμερο ολοκληρώθηκε Κυριακή πρωί με επίσκεψη των κατασκηνωτών στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), στο σπίτι του διοικητή της ΙΙ Επίλεκτης Μεραρχίας του ΔΣΕ καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου). Το σπίτι σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην πλατεία του χωριού ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του Διαμαντή μέσα από τις γραμμές του Κόμματος, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ όπου έφτασε στο βαθμό του υποστράτηγου, στις στρατηγικές του ικανότητες και τα ηγετικά του προσόντα. Τόνισε πως ήταν αυτό που ήταν γιατί ήταν κομμουνιστής. Οτι η αποφασιστικότητα, η συνέπεια, η θυσία που διαθέτει ένας κομμουνιστής ταγμένος στην υπόθεση της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης εμπνέει και διαπαιδαγωγεί σήμερα τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ.

Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν με συνθήματα ως το σπίτι του Διαμαντή όπου στον ανδριάντα του είχε καταθέσει στεφάνι η Ενωση Φίλων Μνήμης του Διαμαντή. Δυο λόγια για το πώς ο μοναρχοφασισμός εξόντωσε όλη την οικογένεια του Διαμαντή και το πώς έγινε το σπίτι του μουσείο, είπε στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Παναγής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ