Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ζητάει «ενότητα» για να αναβαθμιστεί στη διαχείριση

Ενθαρρύνει τη μούντζα στη Βουλή και την ίδια ώρα διεκδικεί ρόλο θεματοφύλακα του κοινοβουλευτισμού

«Ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία κινδυνεύουν πρωτίστως από αυτούς που συμπυκνώνουν το μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο, που εκβιάζουν τους βουλευτές τους, που παρακάμπτουν τη Βουλή με υπουργικές αποφάσεις, που εξαπολύουν οργανωμένες επιχειρήσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε τους προπηλακισμούς σε βάρος βουλευτών του, ανοίγοντας μέτωπο με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να αποπροσανατολίσει το λαό.

Αφού μοιράστηκε με την κυβέρνηση τις ανησυχίες του για τη «δημοκρατία» και το κοινοβούλιο, το μούντζωμα του οποίου ενθαρρύνουν αμφότεροι, όπως αποκαλύπτει η στάση τους απέναντι στους «αγανακτισμένους», ο Α. Τσίπρας κατήγγειλε το ΚΚΕ, ότι «επιμένει στην αδιέξοδη γραμμή», την ίδια ώρα που - κατά τη γνώμη του - η «ενότητα της αριστεράς είναι ώριμη». Δε δίστασε μάλιστα να παραποιήσει κι αυτός - όπως προηγουμένως ο Ε. Βενιζέλος - δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχυριζόμενος: «το βήμα που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα όταν είπε ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ, έχει μείνει μετέωρο».

Πίσω από τα ξοφλημένα αναμασήματα περί «ενότητας της αριστεράς» κρύβεται η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να αναβαθμίσει τη συμμετοχή του στη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, με τη συγκρότηση συμμαχιών από τα πάνω, μέχρι το επίπεδο μιας κυβέρνησης, η οποία, όπως σημειώνει ο Α. Τσίπρας, θα αναλάβει την «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του», διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη «είναι καθοριστική για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση». Για το καλό της ΕΕ, δηλαδή, θα επιδιώξει την καταστροφή κεφαλαίου από άλλο δρόμο, χωρίς βέβαια στο ελάχιστο να θιχτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Στο ίδιο πνεύμα και διαχωρίζοντας τις «αγορές» από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, αξίωσε «να μπουν όρια στις αγορές» και εμφάνισε την ΕΕ σαν αυτή να δέχεται επίθεση απ' το κεφάλαιο, το οποίο εκπροσωπεί και εκφράζει. Οπως είπε «πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή συνοχή και η άμυνα απέναντι στις κερδοσκοπικές επιθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ