Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΟΜΜΑ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα σε αλληλεγγύη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Παλαιστίνη, αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, μ' επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, με επικεφαλής τον Μπασάμ Αλσάλχι, Γενικό Γραμματέα του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης. Μετά τη συνάντηση τα δυο μέρη εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης μαζί με το ΚΚΕ, καλούν την εργατική τάξη και τους λαούς της περιοχής μας να ενισχύσουν την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και για τη δημιουργία ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, βιώσιμου, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τα δυο κόμματα τόνισαν την υποστήριξή τους στο παλαιστινιακό αίτημα προς τον ΟΗΕ, για αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ, και για την συγκέντρωση όλων των προσπαθειών για την επιτυχία αυτού του αιτήματος. Τα δυο κόμματα καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απαγορεύσει τον απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια του στόλου της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Λωρίδα της Γάζας. Οι δύο πλευρές τόνισαν τη συνέχιση της κοινής πάλης για τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και ένα καλύτερο μέλλον των λαών της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ